Blog

SVEČANO OBILJEŽENO 15. GODINA ZABOČKIH MALIŠANA

Dugoočekivani slavljenički koncert Zabočkih mališana, zbora koji djeluje u sklopu Društva Naša djeca Zabok, održan je u Zaboku 30.11.2008.

Ideju za osnivanje Zabočkih mališana 1993. godine dala je predsjednica DND-a Zabok, Sonja Borovčak. “Ono što nas je pokretalo svih ovih petnaest prekrasnih godina je ljubav prema djeci našega grada. Zabočki mališani izazivaju oduševljenje gdje god se pojave jer pjevaju prave dječje pjesmice i “ne znaju ” za playback. Ova mala i velika djeca  koja danas stoje pred vama najljepša su slika koju vam za naš petnaesti rođendan možemo pokloniti” – rekla je Sonja Borovčak.

Pročitala je čestitke predsjednice Saveza DND-a, Aide Salihagić Kadić i tajnika Emila Paravine, bivše savjetnice u Savezu DND-a Antonije Posilović, te varaždinskog DND-a. Također je zahvalalila svim roditeljima, voditeljici Željki, korepetitorici Jasenki te svima koji pomažu i koji će pomagati Zabočke mališane i DND.

Na prve taktove “Veselog vlaka” bljesnula je rasvjeta koja je otkrila maštovitu scenu koju su osmislile Senka Jurina i Jasenka Borovčak, a pred publikom se “zažutilo” oko stotinu i osamdeset bivših i sadašnjih članova Zabočkih mališana od četiri do čak dvadeset i šest godina.

Uslijedilo je desetak velikih hitova u kojem su pred publiku stali manji i veći solisti među kojima i bivša članica zbora Lea koja je završila Muzičku akademiju te jedna buduća mama. Za kraj su Zabočki mališani čak dva puta otpjevali klasik “Kad si sretan” kojim su digli publiku na noge i zaslužili gromoglasan pljesak.

Posebnu zahvalu članovi Zabočkih mališana uputili su voditeljici Željki Završki i Jasenki Borovčak koja ih prati na klaviru.

“Želim zahvaliti svim mališanima, posebno onima koji su se odazvali nakon svih ovih godina, što je potvrda da smo kvalitetno radili. Svaka naša pjesmica ima svoju povijest i pričicu, a među pjevačima ima i njihovih autora. Interes za Zabočke mališane je velik, a vesele i ritmične pjesmice najviše privlače najmlađe. Oni znaju ponekad biti nemirni ali kad dam znak za početak postaju pravi profesionalci i ne znaju za tremu na nastupima” – ponosno nam je ispričala Željka Završki, voditeljica Zabočkih mališana.

“Zahvaljujemo svim volonterkama i volonterima: Dariju, Nenadu, Dadi, Andreji, Sonji, Ani, Karlu, Ivani, Mateji, Ines, Nedi, Tamari i Romani te svim donatorima koji su nam pomogli u realizaciji ovog slavljeničkog koncerta. Sigurna sam da ćete ostati uz nas i jednako uživati za naš dvadeseti, četrdeseti, a možda čak i stoti rođendan” – ushićeno je govorila Jasenka Borovčak.

Generacije djece koje su prošle kroz njihove “redove” te brojni nastupi bez kojih je nezamisliva bilo koja gradska svečanost, dokaz je da su Zabočki mališani postali pravi brand.

(Neven Miškulin, Zagorski list 5.12.2008.)