Blog

SVJETSKO PRIZNANJE DRUŠTVU „NAŠA DJECA“ OPATIJA

Društvo „Naša djeca“ Opatija 10. prosinca u Domu lordova u Londonu primilo je visoko svjetsko priznanje organizacije Child and Youth Finance International (CYFI) u kategoriji vodstvo u civilnom društvu. Opatijski DND kao predstavnik Hrvatske izabran je u finale uz Veliku Britaniju, Tursku i Južnu Afriku, a prva nagrada dodijeljena je programu iz Turske.

Na svečanosti u Domu lordova, koju je vodila Valerie Howarth, barunica Howarth od Brecklanda, najboljima su dodijeljene nagrade te su pohvaljeni svi finalisti za doprinos i rad za bolju budućnost djece i mladih iz cijeloga svijeta. Predstavnici DND-a Opatija Sanja Škorić, Sandra Turkalj, Anja Turkalj i Kristina Tubić te predsjednik Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije Ivan Tancabel i dječja gradonačelnica Lea Leonarda Pašić preuzeli su visoko svjetsko priznanje, a čestitao im je i veleposlanik Hrvatske u Velikoj Britaniji dr. Ivan Grdešić.

 CYFI je globalna mreža posvećena razvoju i jačanju financijske sposobnosti djece i mladih u koju je uključeno 36 milijuna djece i mladih iz 125 zemalja svijeta. Dodjela nagrada promovirala je najuspješnije pojedince, državne institucije, financijske organizacije i udruge koje su radile na edukaciji i poboljšanju financijske uključenosti djece i mladih.

Dan uoči dodjele nagrada održana je interaktivna radionica na kojoj su odabrani predstavnici zemalja iz cijelog svijeta razmijenili iskustva i dostignuća iz područja financijske edukacije djece i mladih. Stručnjaci, istraživači, predstavnici banaka, predstavnici obrazovnih ustanova te udruga civilnog društva predstavili su svoje projekte i nove ideje za unaprjeđenje financijske pismenosti mladih.