Blog

TUHELJSKA BICIKLIJADA

Društvo „Naša djeca“ Tuhelj u suradnji s WUSHU klubom organiziralo je 4. svibnja 2013. godine biciklijadu TUHELJSKIM STEZAMA. Sunčano jutro privuklo je 40-ak djece koji su se okupili ispred vatrogasnog doma u pratnji roditelja i odraslih.

bic2

U veselom raspoloženju  uz blagoslov velečasnog Trkmića 45 sudionika krenulo je na biciklima put Velike Horvatske, Marinca, Glogovca, Trstena  s ciljem u Tuhlju. Trosatna vožnja protekla je u veselom ozračju. Posebno veselje i iznenađenje bile su tople punjene kiflice Veronike Kolman prilikom stajanja u Trstenu.

bic3

Dobra volja, upornost i solidarno guranje bicikla starijih na usponima zbog malih biciklista obilježje je aktivnosti. Medicinska sestra Anita Erdelić koja je bila u pratnji, mogla je samo uživati jer intervencija gotovo da nije bilo. Tehnička ekipa u hodu je rješavala male kvarove.

bic4

Organizatori, predsjednica DND Snježana Romić i predsjednik WUSHU kluba Renato Ilić zadovoljni su odzivom i atmosferom na ovoj prvoj biciklijadi. To je jedna od aktivnosti boravka na zraku djece i roditelja u sklopu projekta “Prošećimo proljećem”. Nova se najavljuje u Dječjem danu za Dan Općine Tuhelj.

bic5