Blog

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA VARAŽDINSKE TOPLICE I DRUŠTVO NAŠA DJECA VARAŽDINSKE TOPLICE RASPISUJU POVODOM DANA PLANETE ZEMLJE (22.04.)

NATJEČAJ

„VOLIM TOPLICE 2015.“

KATEGORIJE:

 1. VRTIĆ- LIKOVNI RADOVI (sve likovne tehnike- crtanje, slikanje, skulptura…)
 2. NIŽI RAZREDI O.Š.- LIKOVNI RADOVI (sve likovne tehnike- crtanje, slikanje, skulptura…)
 3. NIŽI RAZREDI O.Š.- LITERARNI RADOVI
 4. VIŠI RAZREDI O.Š.- LIKOVNI RADOVI (sve likovne tehnike- crtanje, slikanje, skulptura…)
 5. VIŠI RAZREDI O.Š.- LITERARNI RADOVI
 6. FOTOGRAFIJA
 7. POSEBNA KATEGORIJA- „RECIKLIRAJ UMJETNOST“- radovi od otpada

 

* Literarni radovi moraju biti napisani na računalu!!!

* Radove koji sudjeluju na natječaju prikupiti u školi/ vrtiću

 NATJEČAJ JE OTVOREN OD 22.04.2015. DO 20.05.2015.

 Pravo sudjelovanja na likovne i literarne radove imaju djeca vrtičke dobi, na likovne, literarne, fotografije i posebnu kategoriju imaju učenici od 1. do 8. razreda osnovne škole, a pravo sudjelovanja u kategoriji fotografija imaju svi kreativci bez obzira na dob za fotografiju prirodnih ljepota, kulturne i prirodne baštine s područja Grada Varaždinskih Toplica.

Radovi se dostavljaju Turističkoj zajednici grada Varažinske Toplice, Trg slobode 16, 42223 Varaždinske Toplice, do ponedjeljka 04. svibnja 2015. godine ili mailom na info@toplice-vz.hr.

Radovi koji stignu na vrijeme proslijedit će se stručnom povjerenstvu koje broji 5 člana.

Radovi moraju sadržavati sljedeće podatke:ime i prezime učenika, razred, naziv i adresu škole, broj telefona škole ili e-mail adresu škole.

Najbolji dječji radovi u kategorijama 1., 2., 3., 4., 5. i 7. biti će nagrađeni prigodnim poklon paketima dok će najbolja fotografija biti nagrađena sa 1.000,00 kn te će svi radovi biti predstavljeni povodom Svjetskog dana zaštite okoliša 03.06.2015. (srijeda) u 17:00 na izložbi radova u atriju Starog grada.

Uvjeti i način predaje fotografija:

 • Svaki/a autor/ica mora poslati minimalno 20 fotografija
 • Fotografije moraju biti isključivo u digitalnom obliku, u JPG formatu visoke kvalitete – minimalnih dimenzija od 2500 do 3500 piksela (visina ili širina fotografije), rezolucije 300 dpi (fotografija može biti snimljena analognim fotoaparatom, no u natječaju treba biti prijavljena u digitalnom obliku).
 • Neistinite montaže ne primamo.
 • Fotografije ne smiju sadržavati nikakve tekstualne poruke niti potpise.
 • Fotografije koje ne udovoljavaju tehničkim propozicijama neće biti prihvaćene.

Natjecatelj/ica-autor/ica osobno je odgovoran/a za prikazani motiv na fotografiji. Natjecatelj/ica-autor/ica garantiraju da je fotografija snimljena na lokaciji Grada Varaždinskih Toplica. Natjecatelj/ica-autor/ica garantiraju da ne postoje prava trećih osoba i da će sve eventualne zahtjeve trećih osoba rješavati osobno i bez dodatne naknade.

Natjecatelj/ica prepušta pravo reproduciranja, distribucije i predstavljanja javnosti fotografija poslanih na natječaj, Gradu Varaždinske Toplice, Turističkoj zajednici Varaždinske Toplice i njezinim partnerima, sponzorima i medijima, vremenski, prostorno, dimenzijski i količinski neograničeno, u bilo kojem elektroničkom, tiskovnom ili inom mediju u svrhu promidžbe, te se za takvu uporabu odriče honorara u bilo kojem obliku i prava na potraživanje autorske naknade.

Volim Toplice 2015 Layout 3 (2)