Blog

OBILJEŽEN LOVRANSKI DJEČJI DAN

Obilježavanje petog Lovranskog dječjeg dana započelo je dodjeljivanjem povelje za naj dječje djelo „…I djela mogu promijeniti svijet“ u vijećnici Općinskog vijeća Općine Lovran čiji je cilj promocija solidarnosti i humanosti među djecom osnovnoškolskog uzrasta. Nagradu za naj dječje djelo primio je 2a razred OŠ Viktora Cara Emina Lovran, a posebnu zahvalu učenici 7.a razreda iste škole za organizaciju akcije „Paket prijateljstva“ u sklopu koje su prikupljali sredstva za Dječji dom u Lovranu. Pohvalu su dobili i učenici 4.b i 6.b razreda lovranske škole za organizaciju pomoći obitelji koja se našla u teškoj životnoj situaciji.

U poslijepodnevnim satima, na trgu ispred lovranske crkve, održao se bogat program namijenjen mališanima na temu „Općina Lovran prijatelj djece“. Ovaj prestižni naziv je najviše javno priznanje sredinama koje sustavno brinu o zaštiti djece i njihovim pravima i potrebama. Otkrivanjem ploče svečano se proslavilo dodjeljivanje počasnog, ali i obvezujućeg statusa općini. Sudionici događanja bili su: Društvo „Naša djeca“ Opatija –

ogranak Lovran, Dječji vrtić Opatija – Lovran, Osnovna škola Viktora Cara Emina Lovran, Dječji dom „Ivana Brlić Mažuranić“ Lovran, Udruga Žmergo, Podravka – Lino igraonica, Centar za socijalnu skrb i Glazbena radionica „Armunika mojga kraja“ dr. art. Mihalj Ivkovića. Program je vodio Mario Lipovšek Battifiaca, a za glazbeni odabir bio je zadužen DJ Miro.

Lovranskom dječjem danu i ove su se godine pridružili lovranski ugostitelji koji su svoje specijalitete prodavali po simboličnim cijenama, a prikupilo se 5 000 kuna. Prikupljeni novac donirat će se za uređenje kutića slikovnica i igračaka u Pedijatrijskoj ambulanti u Lovranu.

Peti dječji dan obilježio se u sklopu projekta „Za dječja prava u dječjem razigranom gradu“ kojeg DND Opatija provodi zahvaljujući financijskoj podršci Ministarstva socijalne politike i mladih.