Blog

OGULINSKE MAŽORETKINJE USPJEŠNE NA REGIONALNOM PRVENSTVU U KARLOVCU

Grad Karlovac i Karlovačke mažoretkinje u nedjelju, 12. travnja 2015. godine bili su domaćini regionalnog prvenstva mažoretkinja zapadne Hrvatske. Prvenstvo se odvijalo u kategorijama formacija: kadeti, juniori i seniori, te neformacijama: solo i duo juniorki i seniorki.

Mažoretkinje Društva Naša djeca Ogulin nastupile su u kategorijama kadeta i juniora, i to u paradnom defileu i koreografiji, a u neformacijama juniorski solo nastup Paule Vučić, te juniorski duo nastup Laure Vučić i Dajane Jančić.

Prvenstvo je započelo nakon akreditacija i službenih treninga, a pozdravne govore, nakon izvođenja himni, uputili su glavni sudac i delegat HMS Ivana Vrviščar DCN, Alen Šćuric, delegat EME te Marina Kolaković, zamjenica gradonačelnika Karlovca.

Kao i svako natjecanje, bilo je neizvjesno do samoga kraja, odlučivali su detalji, ali unatoč cjelodnevnim treninzima, putovanju, tremi, naše djevojke uspjele su postići jedno od najboljih rezultata na regionalnim prvenstvima.

Paula Vučić u svom solo nastupu te Laura Vučić i Dajana Jančić u duo nastupu osvojile su 1. mjesto te tako opravdale naporne treninge i brojna odricanja koja su prethodila ovom Prvenstvu,  ali i očekivanja njihovih trenerica Davorke Tonković i Marije Ceranić. Naše kadetkinje,  od kojih je za neke ovo bilo prvo natjecanje, osvojile su 3. mjesto te tako trenericama Antoneli Francetić i Lari Tonković dale još više poticaja za rad do državnog prvenstva. Juniorski tim trenerice Davorke Tonković također je osvojio 3. mjesto unatoč brojnim ozljedama djevojaka u posljednja dva tjedna.

Osim natjecateljskog dijela, održana je i smotra mažoret timova na kojoj su se predstavile kadetkinje B trenerica Antonije Majetić i Marije Francetić. U konkurenciji gradova Pula, Rijeka, Viškovo, Lekenik, Glina, Rovinj, Karlovac i Ogulin suci su ovo Prvenstvo proglasili jednim od najboljih po timovima, a ono je opravdalo i sva naša očekivanja pa otišlo i korak iznad njih.

Ovim putem se još jednom zahvaljujemo svima koji su nas bodrili i navijali za nas, a posebice roditeljima mažoretkinja koji su nas u velikom broju i bodrili sa prepunih tribina školske dvorane.

Ovo regionalno prvenstvo je samo bila „generalna proba“ jer naše Ogulinske mažoretkinje krajem svibnja odlaze na 19. Državno prvenstvo mažoretkinja u Zadar, gdje se nadaju dobrom uspjehu u svim kategorijama, a možda i ponovljenom prošlogodišnjem uspjehu da i ove godine imamo predstavnice na Europskom prvenstvo mažoretkinja u Francuskoj.

Antonela Francetić