Blog

U KOPRIVNICI ODRŽANA DEBATA UČENIKA OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA

Koordinacijski odbor za vođenje akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“ povodom obilježavanja Međunarodnog dana obitelji 15. svibnja 2014. godine, organizirao je debatu učenika osnovnih i srednjih škola s područja Grada Koprivnice na temu „Uključenost roditelja u život djece“.

Učenici osnovnih škola bili su raspoređeni u afirmacijsku grupu s tezom „Važne odluke donose roditelji“ i negacijsku s tezom „Sami znamo što je najbolje za nas“, dok su  učenici Gimnazije, Srednje i Obrtničke škole biti suci i moderatori.

Gosti debate bili su Sanja Kos-Bojanić i Antonio Grgić kao osobe iz javnog života lokalne sredine sudjelujući iz perspektive roditelja djece dobi ciljane skupine.

Tijekom čitavog trajanja debate obje strane, i negacijska i afirmacijska, iznenadile su zrelošću svog razmišljanja, odličnom pripremljenošću te korektnim apliciranjem prema stavovima suprotne ekipe.

Svoje oduševljenje izrazili su i gosti osvrnuvši se na razmišljanje djece i iznijevši svoje osobne primjere kao roditelja.

Nakon jednosatne rasprave odluka sudaca o pobjedniku pripala je negacijskoj skupini. U završnoj riječi suci su istaknuli kako je odluku o pobjednicu bilo teško donijeti  s obzirom na dobro argumentirane stavove obje ekipe.

Sve prisutne pozdravila je gradonačelnica Grada Koprivnice Vesna Želježnjak.

Slike s ovog događanja možete pogledati ovdje.