Blog

U SAMOBORU PREDSTAVLJEN PROJEKT “ŽIVIM ŽIVOT BEZ NASILJA”

Djelatnici Službe prevencije Policijske uprave zagrebačke predstavili su u Samoboru preventivni projekt „Živim život bez nasilja“ koji zajednički provode Ministarstvo unutarnjih poslova  i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. Projekt se provodi u suradnji s organizacijama civilnog društva, a usmjeren je na sprječavanje nasilja prema ženama, nasilja u obitelji, nasilja među mladima te izgradnju kulture nenasilja i tolerancije.

U ponedjeljak, 19. svibnja u OŠ Samobor održana je interaktivna radionica namijenjena učenicima 7. razreda, a u kojoj su sudjelovali i predstavnici Udruge „Status M“.

Jučer je u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta održana tiskovna konferencija na kojoj su predstavljene aktivnosti i ciljevi projekta. U ime Grada Samobora prisutne je pozdravila Sanja Horvat Iveković, zamjenica gradonačelnika. O projektu su govorili Vjeran Štublin, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu u Zagrebačkoj županiji, Davor Posilović, načelnik sektora policije PU Zagrebačke, Marija Goatti Matijević, policijska službenica Službe prevencije i v.d. ravnatelja OŠ Samobor Marijeta Ranogajec Kukulj.

Učenici OŠ Samobor i OŠ Milana Langa pogledali su potom kazališnu predstavu „Nasilje, za nasilje nema opravdanja“, u režiji Zijaha Sokolovića, a u izvedbi glumaca Marka i Dunje.

Učenici su kroz ovaj projekt upoznati s problemom nasilja s policijskog aspekta, s problemom učestalosti ponavljanja nasilnog ponašanja, pojavnim oblicima i zakonskom zaštitom odnosno zakonskim posljedicama za počinitelje. Predstavnik udruge „Status M“ s učenicima je održao i radionicu pod nazivom „Budi muško mijenjaj pravila“ na temu nenasilja i tolerancije kako bi se učenici senzibilizirali s problemom nasilja među mladima.

Život_bez_nasilja_Samobor02