Blog

U KOPRIVNICI PREDSTAVLJENA SLIKOVNICA ZA DJEČJI OSMIJEH

Obilježavajući Svjetski dan bolesnika  (11.02.) kojim se podsjeća na prava koja imamo kao bolesnici, ali i zahvaljuje zdravstvenim radnicima na pruženoj  skrbi, te Međunarodni dan darivanja knjiga (14.02.)  u Općoj bolnici dr. Tomislav Bardek  u Koprivnici, na odjelu Pedijatrije, održana je prva ovogodišnja aktivnost u  sklopu projekta „Za osmijeh djeteta u bolnici“ .

Volonteri Društva Naša djeca Koprivnica uz pomoć osoblja Dječjeg odjela te Partnera projekta – ovog puta bio je to Županijski radio – Radio Koprivnica, nakratko  su razveselili male pacijente i uljepšali im boravak u bolnici.

Boris Kralj, radijski voditelj i urednik emisija za djecu, te autor slikovnice „ Mali jež i zeko“ predstavio je mališanima ovu knjigu koja je prema ocjeni dječjeg žirija na Interliberu uvrštena u pet najboljih u Hrvatskoj. Mali pacijenti pažljivo su poslušali  priču, te se veoma zainteresirano uključili u razgovor s autorom.

Snimljena je i reportaža koja će se emitirati u dječjoj emisiji „Različak“ u srijedu 22. veljače na Radio  Koprivnici .

Kao što i priliči Danu darivanja knjiga koji se održava pod geslom “Čitam, dam, sretan sam–svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj” Boris Kralj poklonio je Odjelu pedijatrije nekoliko svojih slikovnica koje će zasigurno razveseliti mališane za vrijeme boravka u bolnici .

Ovom akcijom Društvo naša djeca Koprivnica podsjetilo je i na  nacionalnu kampanju „Čitaj mi !“, kojoj je cilj promicanje glasnog čitanja i kvalitetnih slikovnica.

Čitanje je veoma značajno u razvoju djeteta  jer obogaćuje njegovu maštu i rječnik, razvija osjećaje, te mu pomaže da zavoli  knjige a usto je i veoma je zabavno.