Blog

U NOVOJ GRADIŠKI OTVORENO DJEČJE IGRALIŠTE

Na radost djece i odraslih  18. je srpnja u novogradiškom Mjesnom odboru JUG otvoreno  dječje igralište. Prigodni su program pripremila djeca, članovi Folklornog ansambla mladih Nova Gradiška i njime pokazala kako  čuvaju  tradicijsku baštinu kojom se ponose i s radošću je prezentiraju.

Grad Nova Gradiška – prijatelj djece, nakon nedavno otvorenog igrališta u naselju Prvča,  još je jednom potvrdio brigu za djecu uređenjem dječjeg  igrališta kao mjesta za sigurnu dječju igru, susrete i druženja. U nazočnosti brojne djece, roditelja, baki i djedova, novogradiškog gradonačelnika Željka Bigovića i zamjenice gradonačelnika Ljiljane Lukačević,  gradskih vijećnika, predstavnika Koordinacijskog odbora  akcije „Gradovi i općine-prijatelji djece“  i mjesnog župnika koji je blagoslovio prostor, dječje je igralište otvorila djevojčica Sara Straga-Šašić, simbolično puštajući u zrak pregršt balona.

Da je ovaj prostor već prirastao srcu i djeci i odraslima potvrdili su zajedničkim druženjem uz slavonsku pjesmu. Najmlađi nisu gubili vrijeme – jedni su zaigrali nogomet, a drugi krenuli na ljuljanje, klackanje, spuštanje niz tobogan.