Blog

U OGULINU ODRŽANA VEČER MAŽORET PLESA 2016.

U subotu, 9. srpnja, u sklopu manifestacije pod nazivom “Frankopanske ljetne večeri” održana je Večer mažoret plesa u organizaciji Društva Naša djeca Ogulin i Ogulinskih mažoretkinja, te uz suorganizaciju Pučkog otvorenog učilišta Ogulin.
Ovaj svečani program plesnih i mažoret skupina započeo je malim mimohodom svih sudionika Ulicom Bernardina Frankopana, predvođenim Puhačkim orkestrom DVD-a Ogulin, koji je svojim nastupom ujedno i otvorio program na ljetnoj pozornici u Frankopanskom kaštelu.
Voditeljica programa bila je Marija Bacanović, izvrsna mlada osnovnoškolka i bivša mažoretkinja koja je jednostavnim i simpatičnim najavama pripomogla da čitava večer proteče skladno i da publika dobije najvažnije informacije o svim sudionicama i njihovim točkama.
A točaka je bilo ukupno 16, počevši od nastupa male škola mažoret plesa, najmlađeg sastava Ogulinskih mažoretkinja kojeg čine djevojčice od 4 do 7 godina starosti. Nakon njih na sceni su se izmjenjivali mažoret timovi Gospićkih mažoretkinja i Mažoretkinje Gačanke iz Otočca, te svi timovi Ogulinskih mažoretkinja.
Posebne gošće večeri bile su članice plesne skupine “Lost In Wonderland” koja djeluje u sklopu Češke besede Rijeka, te naša Ogulinka Ana Stipetić koja je publici predstavila vatrenu točku u žonglerskoj disciplini poi. Poi je spoj plesa, vatre i borilačke vještine popraćen nizom figura i pokreta, a ogulinska je publika ovaj atraktivan nastup, kao i sve ostale točke, nagradila gromoglasnim pljeskom.

Zadovoljstvo im je istaknuti kako je program Večeri mažoret plesa popratilo više od 300 Ogulinaca, a posebni uzvanici u publici bili su gradonačelnik grada Ogulina, g. Jure Turković, koji je pozdravio sve prisutne, pohvalio sve timove mažoretkinja na uspješnom radu i velikom zalaganju, te je čestitao Društvu Naša djeca Ogulin 30. godišnjicu neprekidnog rada i djelovanja. Programu je nazočila i predsjednica Mažoret saveza Hrvatske, Elizabeta Mikelj, koja je priznala da svake godine rado dođe u Ogulin na Večer mažoret plesa i kako se nada da će uskoro njihov grad biti domaćin državnom susretu mažoretkinja.
A da čitava večer protekne glatko pobrinula se i predsjednica Društva Naša djeca Ogulin, gđa. Ljiljana Kaurić, koja je zahvalila svim sudionicima i posjetiteljima, te se u kratkom govoru prisjetila osnivača udruge, pokojnog Stanka Mazora, te iskoristila ovu prigodu da uruči priznanje Lari Tonković, koja je u Ogulinskim mažoretkinjama aktivna već punih 15 godina. Također, priznanja za vrijedan rad su uručena trenericama Davorki Tonković, Antoneli Francetić, Lari Tonković, Antoneli Kirasić, Mariji Ceranić i Lauri Vučić.
Ovim koncertom završena je ovogodišnja sezona mažoretkinja tako da djevojke mogu krenuti na zasluženi odmor jer za novu sezonu već se pripremaju novi nastupi i putovanja, počevši od Špancirfesta, upisa i audicija, seminara za trenere, Međunarodnog kupa mažoretkinja kao i gostovanje sa nastupom u Rimu ili Barceloni.