Blog

U OGULINU PO PRVI PUTA ODRŽANA SKUPŠTINA MAŽORETKINJA HRVATSKE

Ogulinske mažoretkinje Društva Naša djeca Ogulin bile su, po prvi puta,  domaćini održavanja 20. redovne Skupštine Hrvatskog mažoret saveza koji okuplja 52 mažoret sastava iz cijele Republike Hrvatske.

Skupština je održana u Konferencijskoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Ogulin, a domaćini Ogulinske mažoretkinje potrudile su se što bolje ugostiti članove i delegate Skupštine.

Usprkos lošem vremenu, zaleđenim i zatvorenim cestama Skupština je na vrijeme započela sa radom i koja je u svom radnom dijelu imala 15 točaka dnevnog reda.

Sjednicu je vodila predsjednica HMS-a Elizabeta Mikelj, a nakon pozdravnog govora i utvrđivanja prisutnih članova, prihvaćen je zapisnika sa prošle sjednice, usvojeno izvješće o radu i financijsko izvješće za 2013.godinu kao i izvješće Sudačkog i Nadzorno-stegovnog dobora.

Nakon kraće rasprave u Savez su primljeni novi članovi – mažoret sastavi iz gradova Tisno, Otočac, Zadar, Pirovac a kao počasni član mažoretkinje iz Bele Crkve.

Usvojene su i izmjene Natjecateljskog pravilnika, ako i Kodeks sudaca i delegata HMS-a.

Prihvaćena je i kandidatura grada Vinkovaca za održavanje predstojećeg državnog prvenstva koje će biti održano od 2.-4. svibnja ove godine, a u Ogulinu će 23.ožujka biti održano regionalno prvenstvo zapadne Hrvatske sa novim pripadajućim županijama: Istarska, Karlovačka, Primorsko-goranska i Sisačko-Moslavačka.

U nastavku sjednice, a nakon tajnog glasovanja, izbrani su novi članovi tijela: Elizabeta Mikelj IDCU, reizabrana za novu-staru predsjednicu HMS, Jelena Raguž CL, reizabrana za dopredsjednicu, Alen Šćuric, reizabran za izvršnog direktora.

U novi upravni odbor ušli su predstavnici mažoretkinja iz Gline, Rijeke, Ugljana i Vinkovaca.

Nakon radnog dijela Skupštine, naši gosti i delegati, posjetili su Zavičajni muzej, Centar za posjetitelje Ivaninu kuću bajke, Đulin ponor te u kraćoj šetnji centar grada sa parkom kralja Tomislava i crkvu sv.Križa.

Društvo Naša djeca Ogulin sa svojim mažoretkinjama zahvaljuje se na pomoći oko organizacije Skupštine: gradu Ogulinu, Pučkom otvorenom učilištu, Centru za posjetitelje Ivanina kuća bajke, turističkoj agenciji Regoč-tours, bistrou mlječni kao i Radio Ogulinu.

Ogulinske mažoretkinje osnovane su 1993.godine, na inicijativu pok. prof. Stanka Mazora, od prvog dana članice su udruge Hrvatske mažoretkinje, a osnivanjem Hrvatskog mažoret saveza postaju stalne članice i jedne od najstarijih mažoret timova u Republici Hrvatskoj.

Nedavno su proslavile i svoj 20. rođendan, a kroz njihove redove do danas je prošlo tisuće djevojčica i djevojaka. U svojim nastupima proputovale su mnoge gradove lijepe naše kao i mnoge zemlje Europe, a redovite su sudionice regionalnih, državnih i europskih natjecanja.

U posljednje vrijeme na popularizaciji mažoret plesa u svom gradu zaslužni su zapaženi rezultati na natjecanjima, audicije po osnovnim matičnim i područnim školama, plakati te njihovi mnogobrojni nastupi. Danas broje oko 100 članica koje djeluju u 5 sastava: dječji, kadetski A i B, juniorski i seniorski.

Njihova ljepota, odvažnost, osmijeh i vještina prakticiranja sa štapom ne ostavlja nas ravnodušnim i velika im je čast nazočiti na mnogim kulturnim, sportskim, humanitarnim i drugim događanjima svoga grada i šire. Možemo reći da su najprepoznatljiviji zaštitni znak svoga grada.

Ljiljana Kaurić