Blog

U POREČU OBILJEŽEN DAN USVAJANJA KONVENCIJE UN-A O PRAVIMA DJECE

„Imaš pravo imati pravo“ naziv je veselog programa kojim je Društvo Naša djeca Poreč u nedjelju, 17. studenog u dvorani Veli Jože obilježilo Dan usvajanja Konvencije UN-a o pravima djeteta.

img_3617

Veliki broj roditelja, nona i nonića, prijatelja svaki nastup popratio je srdačnim pljeskom, a nastupa je bilo puno – predstavilo se čak 14 plesnih grupa različitog uzrasta koje djeluju pri DND-u, DND-ove dramska i likovna radionica i plesačice i plesači udruge mladih USB u šest koreografija.

img_4136

Ukupno je u programu sudjelovalo 240 djece i mladih. Za tehniku, muziku i vođenje programa bili su zaduženi USB-ovci Gogo, Ved LeMar i Ema.

img_4205

I ovaj program pokazao je svu radost, volju i vještinu djece, kao i nepresušan talent naših mladih voditelja radionica Elisabeth Wertheim, Adile Bidžos, Ivane Domazet, Valentina Gašparinija i Aleksandre Vinkerlić. Tijekom programa sakupljeno je 2.567,50 kn za djecu stradalnike na Filipinima.

unicef_donacija1

Donacija je uplaćena na račun UNICEF-a Hrvatska koji koordinira akciju pomoći. Više informacija o mogućnosti doniranja pronađite na stranici UNICEF-a.

img_4152

Dan usvajanja Konvencije UN-a o pravima djece obilježava se svakog 20. studenog i podiže svijest o potrebi upoznavanja, shvaćanja, poštivanja i primjenjivanja prava djeteta koja su opisana u Konvenciji.

img_9252