U TUHLJU ODRŽAN 5. SUSRET ŽUPANA S DJEČJIM NAČELNICIMA I GRADONAČELNICIMA

U srijedu, 04. ožujka 2020. godine u Osnovnoj školi Lijepa naša u Tuhlju održan je 5. susret župana Željka Kolara s dječjim načelnicama/načelnicima i gradonačelnicama/gradonačelnicima. Sastanak je uz župana Željka Kolara i zamjenicu župana Jasnu Petek vodio Mihael Ban, dječji načelnik općine Tuhelj.

Prilika je to bila da se djeca upoznaju kako Općina Tuhelj brine o svojim  najmlađim sugrađanima – ovdje se provode brojni hvalevrijedni programi podrške obiteljima s djecom i osigurava infrastruktura kako bi se osiguralo da se žive u zajednici po mjeri djeteta, o čemu je izvijestio načelnik Mladen Hercigonja.

Članove i članice Dječjeg vijeća, Dječjeg foruma i Vijeća učenika: Lorena Kolman, Ivana Gašparić i Martina Tušak predstavile su rad Društva “Naša djeca” Tuhelj, Dječjeg vijeća, Dječjeg foruma i Vijeća učenika koji su izvrstan primjer realizacije dječje participacije, ne samo na županijskoj razini već i šire.

Zamjenica župana Jasna Petek predstavila je Dječji proračun Krapinsko-zagorske županije za 2020. godinu te posebno istaknula činjenicu da se od 246.801.659,94 kn koliko iznosi ukupni proračun Županije, čak 48,3% ili 119.242.962,00 kn izdvaja za Dječji proračun. Od toga, za obnovu škola = 34.645.000,00 kn, potpore učenicima i roditeljima – 40.031.823,00 kn, školstvo – 38.149.530,00 kn, kultura i sport – 1.750.350,00 kn, zdravstvo i socijalna skrb – 4.337.259,00 kn, udruge – 230.000,00 kn i sigurnost u prometu – 99.000,00 kn.

Martina Gregurović Šanjug, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu politiku, branitelje, civilno društvo i mlade, upoznale je prisutne s Javnim pozivom za prijavu preventivnih programa ili aktivnosti za dodjelu županijskog priznanja “preventivni program/aktivnost godine” za 2019. godinu koji je otvoren do 20. ožujka 2020. godine i to kao prvi takav u Krapinsko-zagorskoj županiji i šire. Više o javnom pozivu možete vidjeti http://www.kzz.hr/javni-poziv-za-prijavu-preventivnih-programa-aktivnosti-2019

Također, dogovorene su daljnje zajedničke aktivnosti dječjih načelnika/načelnica i gradonačelnika/gradonačelnica  – organiziranje radionice za djecu i voditelje krajem travnja u Bedekovčini. Sastanku je nazočila i ravnateljica OŠ Lijepa naša Snježana Romić koja je i voditeljica Dječjeg vijeća i foruma u Tuhlju.

Više na linku: http://www.kzz.hr/susret-zupan-djecji-nacelnici-gradonacelnici-bajka-na-dlanu