Blog

DJEČJI FORUM SAMOBOR OPET POKAZAO SVOJU ULOGU U DRUŠTVU

U srijedu 4. ožujka, Dječji forum grada Samobora organizirao je u suradnji sa samoborskim volonterskim centrom “Kad bi svi…” radionicu o volontiranju u popularnom centru za mlade Bunker. Članovi Dječjeg foruma, inače učenici svih pet samoborskih osnovnih škola naučili su kako poboljšati svakodnevni život, a pritom razvijati svoje vještine i usvajati nova znanja.

Nina Savić Cipek i Vesna Jelinčić iz volonterskog centra “Kad bi svi…” predstavile su mogućnosti pomaganja sugrađanima kroz volonterski rad. Aktivnosti forumaša u radionicama naziva “Moje želje, moji ciljevi” te “Ideje za volontiranje” izazvale su izniman interes i pobudile želju za volontiranjem.

Ono što je najvažnije, svi su kući otišli sa vjerom da svojim djelima mogu mijenjati svijet nabolje i utjecati na probleme oko sebe. Naučili su kako svojim primjerom potaknuti ostale na uključivanje i stvaranje aktivne i humane lokalne zajednice.

Zadaća Dječjeg foruma je stvoriti mlade aktivne građane koji participiraju u društvu i zajednici kojoj pripadaju. Opet su pokazali da možemo računati na njih.