Blog

U ZABOKU ODRŽANA OMLADINSKA RADNA AKCIJA U OKVIRU PROJEKTA DRUŠTVA NAŠA DJECA ZABOK „OMLADINSKE BRIGADE“

U ZABOKU ODRŽANA OMLADINSKA RADNA AKCIJA U OKVIRU PROJEKTA DRUŠTVA NAŠA DJECA ZABOK „OMLADINSKE BRIGADE“

 VIŠE OD 30-AK MLADIH VOLONTERA I VOLONTERKI UKLJUČILO SE U UREĐENJE PROSTORA SREDNJE ŠKOLE ZABOK

U okviru projekta „Transnacionalna mladinska iniciativa Mladinske brigade/Trans-nacionalna inicijativa mladih Omladinske brigade koje Društvo Naša djeca Zabok provodi kao partner slovenskoj udruzi mladihDruštvo širjenja uporabnih znanj iz Krškog u okviru programa Mladi na djelu održana je Omladinska radna akcija u Srednjoj školi u Zaboku. Jedna od aktivnosti projekta je održavanje omladinskih radnih akcija, odnosno volonterskih akcija u oba okruženja s ciljem uključivanja mladih u život lokalne zajednice kroz volonterski rad.

omladinska_radna_akcija_025

Nekolicina mladih volontera i volonterki Volonterskog kluba Srednje škole Zabok s voditeljicom Anom Frgec od prošle godine aktivno je uključeno u projekt te istraživanje i prikupljanje podataka vezano uz Omladinske radne akcije koje razmjenjuju sa svojim kolegama iz Krškog. Zabočki volonteri već su dva puta bili u posjetu Krškom, a mladi iz Krškog su ove zime posjetili Zabok te su razmjenili znanja i iskustva vezana uz nekadašnje omladinske radne akcije.

omladinska_radna_akcija_080

Cilj projekta je da svaka grupa u svom okruženju održi jednu radnu akciju s mladim volonterima i volonterkama. Organizatori su se odlučili na uređenje unutrašnjosti Srednje škole Zabok na prijedlog volonterki Volonterskog kluba SŠ Zabok koje su uključene u sam projekt. Akciji se uz volonterke Društva Naša djeca Zabok odazvalo 30-ak mladih volontera i volonterki koji su uređivali unutrašnjost Srednje škole Zabok: oslikavali zidove, bojali klupe, stolice, vrata, rukohvate i galendere, družili se, zabavljali i na taj način napravili jednu korisnu i pozitivnu promjenu za svoju okolinu, a prostori Srednje škole Zabok će osvježeni dočekati novu školsku godinu.

omladinska_radna_akcija_026

Cilj ove omladinske radne akcije i volonterske inicijative bio je da se animira i okupi što veći broj mladih volontera i volonterki koji će doprinijeti pozitivnim promjenama u okruženju u kojem žive kako bi shvatili da svojim angažmanom mogu napraviti puno za svoju lokalnu zajednicu. Ovo je jedna od akcija u nizu koju je započeo Volonterski klub Srednje škole Zabok u suradnji s Društvom Naša djeca Zabok u okviru projekta „Omladinske radne akcije“ koji se nastavlja i dalje te se planira još jedan posjet Krškom , a krajem godine i izložba fotografija – rekla je koordinatorica  projekta Jasenka Borovčak, tajnica DND-a Zabok.

omladinska_radna_akcija_153