Blog

U ZAGREBAČKOJ KLAIĆEVOJ 05.12. OBILJEŽAVA SE JEDAN SASVIM DRUGAČIJI MEĐUNARODNI DAN VOLONTERA

Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske-Središnji koordinacijski odbor akcije „Za osmijeh djeteta u bolnici“  u okviru projekta „Volonteri za osmijeh djeteta u bolnici“ u suradnji s Gradskim uredom za zdravstvo Grada Zagreba, Hrvatskom elektroprivredom i Klinikom za dječje bolesti Zagreb organizira edukaciju za volontere u akciji „Za osmijeh djeteta u bolnici“. 

Edukacija će se održati u srijedu, 5.12.2018. godine u Klinici za dječje bolesti u Zagrebu, Klaićeva 16 s početkom u 9,00 sati. Vodit će ju iskusne voditeljice: Ivanka Gregurinčić, voditeljica igraonice u KBC Zagreb – Klinici za pedijatriju te Irena Mršić Rimac, voditeljica Odjela za podršku pacijentima Klinike za dječje bolesti Zagreb. Na taj će način Savez društava “Naša djeca” Hrvatske obilježiti Međunarodni Dan volontera 05.12. i na taj način iskazati svoju zahvalnost ljudima koji svakodnevno nesebično daruju svoje slobodno vrijeme, znanja i vještine onima kojima je to najpotrebnije.  Na edukaciji će biti volonteri iz zagrebačkih bolnica te volonteri iz Društava “Naša djeca” diljem Hrvatske.

Na ovaj će se način obilježiti Međunarodni dan volontera 05.12. te će se iskazati zahvalnost zagrebačkim volonterima, kao i volonterima diljem Hrvatske, koji nesebično daju svoje vrijeme, znanja i vještine, jednoj od najugroženijih  i najranjivijih društvenih skupina, a to su hospitalizirana djeca.

Cilj edukacije je kroz radionice i kratka predavanja upoznati volontere s osnovnim psihosocijalnim poteškoćama hospitalizirane djece, igrom i organizacijom volonterskih programa u bolnicama u okviru akcije „Za osmijeh djeteta u bolnici“.  Edukacija je svojevrstan nastavak ovogodišnje edukacije od 9.3.2018., s naglaskom ovaj put samo na volontere  te je namijenjena isključivo volonterima koji imaju  iskustava u volontiranju u bolnicama/dječjim odjelima.