Blog

USKRSNI SAJAM U GOSPIĆU

Iza nas je još jedan uspješno odrađen Uskrsni sajam u organizaciji Udruge Društvo „Naša djeca“ grada Gospića i Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Pčelice“. Ove godine sajam je trajao dva dana, koji su bili ispunjeni raznim aktivnostima i događajima, kako za djecu, tako i za odrasle.  Samome održavanju sajma prethodile su radionice obiju udruga na kojima su se izrađivali ukrasi koje su građani mogli uzeti i u zamjenu donirati nešto za daljnji rad naših udruga. Održano je desetak radionica u svakoj udruzi i jedna velika otvorena zajednička radionica 12.03.2016. godine, gdje su izrađivani ukrasi za štandove i  Dječji odjel OB Gospić, koji su potom uredili volonteri  i članovi DND-a Gospić. Željeli smo da naši maleni pacijenti na Odjelu također osjete radost nadolazećih blagdana.

U petak (18.03.2016.) naš Sajam započeo je na trgu Stjepana Radića otvorenjem izložbe radova sa radionica. Kroz cijeli dan građani su nas mogli posjetiti, upoznati se s radom naših udruga i donirati. Štandovi su bili otvoreni od 10 do 17 sati.  Bilo je omogućeno i fotografiranje „Umetni lice“, sa likom zečeva koje je za ovu prigodu izradio Marko Zdunić i njegova pomoćnica Maja. Nakon druženja sa građanima na trgu, organizirali smo priredbu osnovnoškolske i vrtićke djece u PUO „Dr. Ante Starčević“ s početkom u 18.30 sati. Priredbu je vodila naša „teta“ Marijana Pezer. Na žalost, vrtić nam je izostao s priredbe jer ih je „pokosila“ viroza, pa nam je iznimno krivo da nisu mogli pokazati sve što su za nas pripremili. Priredba je bila prekrasna, a gledalište ispunjeno do zadnje stolice.

Gospić sajam 23

U subotu (19.03.2016.) u 10 sati ujutro građane su opet čekali naši nasmijani volonteri i štandovi puni ukrasa. Najmlađi su uživali u druženju sa uskrsnim zečevima i potrazi za uskrsnim jajima u parku. Društvo im je pravio i Zeko Zvecko (maskota Splitske banke), koji je djeci dijelio slatkiše, bojanke, bojice i balone. Na drugoj strani trga odigravao se veliki „Čovječe ne ljuti se“, za malo stariju djecu. Pobjednici, ali i svi ostali sudionici nagrađeni su slatkim paketićima koje su pripremile Udruge. Igre su trajale do 14 sati, a u to vrijeme djecu i sve koji se tako osjećaju, čekao je i naš Franjo iz Foto-video studija FMI, koji je bio zadužen za fotografiranje „Umetni lice“. Ljudi su za fotografije ostavljali preporučenu donaciju od 10 kn, koja je također išla za daljnji rad udruga. Finale našeg Uskrsnog sajma bila je Humanitarna modna revija, održana u PUO Gospić, s početkom u 19 sati. Prekrasne volonterke na modnoj pisti pokazale su preko 40 odjevnih predmeta sakupljenih po buticima iz cijele Hrvatske. Na modnoj reviji prvi puta nastupila je plesna skupina DND-a Gospić „Ritmix“ sa svojom voditeljicom Anom, a imali smo priliku poslušati dvije pjesme u izvođenju dragih nam Ivane i Dina. Nakon revije svi su se odjevni predmeti mogli uzeti po prihvatljivim preporučenim donacijama.