Blog

USUSRET DJEČJEM TJEDNU 2014.

Dječji tjedan – je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva Naša djeca (DND).

Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana. Ove godine Dječji tjedan počinje u ponedjeljak, 6. listopada 2014. – Međunarodni  dan  djeteta – i završava u nedjelju, 12. listopada 2014.

hands_small

I ove će se godine diljem Hrvatske za djecu organizirati razne akcije i aktivnosti. Uz brojne tradicionalne aktivnosti ove godine pokrenut će se nova AKCIJA „DAJ 10 ZA DJEČJA PRAVA U SVIJETU“ na inicijativu Društva Naša djeca Opatija, a u okviru obljetnice 25 godina usvajanja Konvencije UN-a o pravima djeteta. Ovom akcijom potičemo osnovna DND da u Dječjem tjednu obilježe ovu važnu obljetnicu akcijom „Daj 10 za dječja prava u svijetu“. Pozivaju se djeca da na velikom platnu, na kojemu su prethodno nacrtana dva dlana s kartom svijeta, ostave svoje otiske dlanova, ime i poruku. Aktivnost se provodi na otvorenom pa svoje poruke i otiske dlanova mogu ostaviti i prolaznici. Platno/plakat može se u Dječjem tjednu (ili povodom Dana Konvencije u studenom, 20.11.) izvjesiti na vidnom mjestu gdje ih svi mogu pročitati ili ga djeca mogu uručiti predstavnicima vlasti u lokalnim zajednicama.

Kako bi se vidjeli koje aktivnosti se organiziraju u vašem gradu ili općini, kliknite na poveznicu uz ime vašeg mjesta:

ČAKOVEC

DELNICE

DONJI MIHOLJAC

DRNIŠ

DUBROVNIK

JASTREBARSKO

KOPRIVNICA

KRIŽ

 LEKENIK

MAČE 

NAŠICE

OGULIN

OPATIJA

 OSIJEK

OZALJ

PETRINJA

PLETERNICA 

POREČ

POŽEGA

PRELOG

RAJIĆ

 SAMOBOR

SLATINA

SPLIT 

STARO PETROVO SELO

VALPOVO 

VIDOVEC

VINKOVCI 

VIRJE 

VRSAR

ZABOK