Blog

UZ NAS NISTE SAMI-ZA OSMIJEH U SRCU

Savez društava “Naša djeca” Hrvatske zajedno s udrugom “Smiješak za sve” nositelj je ovogodišnjeg  HRT-ovog humanitarnog projekta i završne emisije “Uz nas niste sami” koja će se održati 15. prosinca o.g. na HTV 1 te je posvećen djeci kojoj je potrebno osigurati dugogodišnje liječenje u dva županijska klinička bolnička centra (Osijek i Rijeka) te odraslim osobama s invaliditetom u Centru za rehabilitaciju Stančić.

Cilj humanitarnog projekta ‘Uz nas niste sami: Za osmijeh u srcu’ je podići svijest javnosti o potrebama djece na dugotrajnom liječenju i potrebama odraslih osoba s invaliditetom koji ne mogu samostalno živjeti te prikupiti donacije koje će omogućiti bolje uvjete za obje ranjive skupine. Za realizaciju oba cilja potrebno je 600 000 kuna pa se ovim putem pozivaju građani i tvrtke da se uključe u akciju donacijom na žiro račun koji ćemo naknadno objaviti na stranicama.

O projektu unaprjeđenje uvjeta za dugotrajno liječenje djece – Savez društava Naša djeca Hrvatske

U Hrvatskoj, prema procjenama stručnjaka oko 1300 djece godišnje ima potrebu za palijativnom pedijatrijskom skrbi odnosno dugotrajnim liječenjem. Riječ je djeci do 18 godine starosti, koja se nalaze u životno ugrožavajućem stanju za koje je moguće provesti liječenje ili o djeci za čije bolesti suvremena medicina nije pronašla lijek te im je potrebno osigurati intenzivnu liječničku skrb u duljem razdoblju. Savez društava “Naša djeca” Hrvatske u suradnji s Hrvatskim društvom socijalne i preventivne pedijatrije te Pedijatrijskim društvom Hrvatske udruge medicinskih sestara i pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva želi osigurati bolje uvjete za dugotrajno liječenje djece opremanjem bolničkih soba za pedijatrijsku palijativnu skrb u dva županijska klinička bolnička centra. Riječ je o sljedećoj opremi za sobu/prostor prilagođen djetetu na palijativnoj skrbi: komplet za terapiju kisikom, fotelje na razvlačenje, bolnički krevet za intenzivnu njegu, kolica invalidska, aspirator, infusomat, pulsnioksimetar, ručni masažer, računalo, didaktičke igre, digitalni tlakomjer, stolci, stolić. Uz opremanje, pokrenut će se i osnaživanje zdravstvenih djelatnika za pružanje suvremene palijativne pedijatrijske skrbi. Takva skrb pomaže unaprijediti narušenu kvalitetu života djeteta i njegove obitelji. Opremanjem prostora u KBC Osijek i KBC Rijeka, omogućit će se bolja kvaliteta palijativne pedijatrijske skrbi, a time i unaprijediti život najmlađih kojima je takva skrb potrebna.

U susret božićnim i novogodišnjim blagdanima, pozivamo građane da u svoju listu darova uvrste i dar za poboljšanje uvjeta za djecu kojoj je potrebno dugotrajno liječenje. To će moći učiniti donacijom na humanitarni broj telefona koji će biti dostupan u prosincu. Sve dodatne informacije za donacije možete dobiti na lana@savez-dnd.hr.

Pokažimo im da ovih blagdana nisu sami!