Blog

UZ POMOĆ PLIŠANOG MEDE POUČILI VRTIĆANCE O DJEČJIM PRAVIMA

Članovi Dječjeg foruma Bijeli vitezovi Bjelovar, u sklopu projekta Bjelovarski festival dječjih prava, u utorak 23. kolovoza, u vrtiću Bubamara održali su radionice vezane uz dječja prava i toleranciju. Teme radionica bile su: Znatiželjni posjetitelj, Učenje djece o pravima, Put oko svijeta.
Više o radionicama i Bjelovarskom festivalu dječjih prava rečeno je na konferenciji za novinare u Dječjem vrtiću Bubamara prije početka radionica. Bjelovarski festival dječjih prava je projekt organiziran od strane Grada Bjelovara i Dječjeg foruma Bijeli vitezovi Bjelovar.

Predsjednik Dječjeg foruma Bijeli vitezovi Karlo Oremović rekao je da je ideja predškolce i osnovnoškolce upoznati s njihovim pravima te im ukazati na činjenicu kako ta prava ipak nisu svugdje u svijetu jednaka, odnosno da je potrebno raditi na tome kako bi se ispravila takva nepravda. Istaknuo je kako smatra da su najvažnija dječja prava koja bi svi trebali poštovati pravo na obitelj, iako su sva usmjerena na to da se djeci omogući zdrav, sretan i ispunjen život.
Radionice će trajati do 20. studenog, odnosno do Međunarodnog dana dječjih prava, a bit će održane u većini dječjih vrtića i osnovnih škola u gradu Bjelovaru.