Blog

VARAŽDIN U NAJLJEPŠEM SJEĆANJU

Ova je vikend od 14. do 16. listopada u Varaždinu “Gradu – prijatelju djece” održana Sedamnaesta smotra dječjeg stvaralaštva Društava Naša djeca pod nazivom „Radost, igra i stvaralaštvo djece“ koju je organizirao Savez društava Naša djeca Hrvatske i vrijedni domaćin iz Društva Naša djeca Varaždin.

spoj1

U trodnevnom programu Smotre sudjelovalo je preko 1200 djece, njihovih voditelja, roditelja i odraslih iz 36 Društva Naša djeca. U 70 nastupa i 21 izložbi dječjih radova predstavljeno je scensko, plesno, glazbeno, likovno, novinarsko i filmsko stvaralaštvo s djecom i za djecu, čime je i ova Smotra pokazala bogat kreativno-odgojan rad koji se njeguje s djecom u Društvima Naša djeca.

spoj2

Smotra je započela u petak, svečanim otvaranjem u kojemu su domaćini – djeca i voditelji iz Društva Naša djeca Varaždin ispričali lutkarsko-scensku i glazbeno-plesnu priču o šezdeset godina neprekidnog rada toga Društva kroz čije programe, aktivnosti i mnogobrojne stvaralačke radionice je prošao veliki broj prijašnjih i današnjih generacija malih Varaždinaca, osjećajući se uz Društvo Naša djeca kao kod kuće.

dsc02560

Ispred Grada Varaždina sve prisutne je pozdravio i zaželio dobrodošlicu u Varaždin, zamjenik Gradonačelnika, gospodin Zlatko Horvat dok je predsjednica DND Varaždin Dubravka Novak sve goste pozvala na igru, radost i prijateljstvo. Ispred Saveza DND Hrvatske, Smotru je otvorila prof. dr. sc. Aida Salihagić Kadić, predsjednica Saveza.

dsc02566

Za izvrsnu organizaciju sva tri dana bilo je zaduženo više od 40 volontera iz Društava Naša djeca Varaždin čija su velika srca boravak u Varaždinu učinili da nam Varaždin, njegovi ljudi i kulturne znamenitosti svima ostanu u najljepšem sjećanju.

dsc02574

U ime organizatora zahvaljujemo se roditeljima i djeci domaćinima koji su prihvatili djecu iz cijele Hrvatske, svim volonterima, sudionicima u programu Smotre Gradu Varaždinu, generalnom sponzoru Zagrebačkoj banci, mnogobrojnim lokalnim sponzorima i medijima na financijskoj potpori i praćenju.

dsc02591