Blog

VELIKA KARNEVALSKA POVORKA ZAŠARENILA PRELOG

Velika karnevalska povorka zašarenila je mali grad Prelog u nedjelju 2. ožujka 2014. godine. Na stotine različitih domišljatih i čudnovatih kreacija maski koje su vrijedni članovi maškaranih skupina izradili zavladale su ulicama na tri dana. Gradonačelnik im je predao ključeve Grada i to najmlađem članu maškara iz Dječjeg vrtića Fijolica Prelog.

U maškaranu povorku uključili su se vrtić, osnovne i srednje škole, mjesni odbori, različite udruge općine Grada Preloga između kojih je bila i udruga Društvo Naša djeca Prelog.

Zabavnu, šaljivu, veselu i šarenu povorku došlo je vidjeti više od tisuću zadovoljnih gledatelja. Da bi povorka bila još atraktivnija, za to se pobrinula Limena glazba i Gradski puhački orkestar dajući dobar takt sudionicima povorke koji su veselo marširali „u ritmu muzike za ples“.

U povorci su se mogli vidjeti slikari čiji su predstavnici bili članovi Društva Naša djeca Prelog, zatim zmajevi, pčelice, stonoge, puževi, cvjetovi, snjegovići, dalmatineri iz Dječjeg vrtića Fijolica Prelog. Povorku su također krasili mali biciklisti, zatim predstavnici skupine kokošinjaca, cvjetnih pušleka, godišnjih doba, najbrojnijih bubamara, labudova i balerina, dimnjačara, „negdašnjih“ svatova i mnogih drugih.

Nakon zabavne povorke gradskim ulicama, na pozornici ispred Doma kulture održan je zabavni program predstavljanja maškara i spaljivanja Fašnika. Svim sudionicima vrijedni članovi Društva Naša djeca Prelog dijelili su topli čaj, sokove i krafne kako bi se ugrijali u tom hladnom i vjetrovitom maškaranom danu.

Fašničku priču završili smo vraćanjem ključa Gradonačelniku Grada Preloga kojeg su predala najstarija djeca iz Dječjeg vrtića Fijolica Prelog.