Blog

VESELA DJEČJA REDUTA U CRIKVENICI

“Turistička zajednica grada Crikvenice u suradnji s Društvom Naša Djeca grada Crikvenice, pod pokroviteljstvom Grada Crikvenice, organizirala je DJEČJU REDUTU dana 29. siječnja 2017. godine ( nedjelja) koja je krenula u 11.00 sati “

Ovo je tradicionalna dječja povorka, koju DND u Crikvenici obilježava od davne 1952. godine. Ona je postala prepoznatljivo događanje u gradu na zadovoljstvo djece i roditelja te svih građana. Cilj održavanja ovih maškaranih običaja je njegovanje običaja i navada tog kraja.
Sretni su i ponosni što im se svake godine javlja sve veći broj djece iz šireg zavičaja, a oni se trude ih ugostititi i pružiti im što više zabavnih i prigodnih događanja.
DND je osnovalo 2012 .g Malu svitu koja također njeguje stare običaje, da se ne zaborave i nestanu. Prvo predstavljanje maškara je bilo kod Gradske knjižnice Crikvenica, a drugo na Trgu Stjepana Radića, gdje su grupe imale priliku prikazati koreografiju u punom sjaju. Nakon predstavljanja na Trgu Stjepana Radića grupe odlaze na Velu paladu gdje su bili postavljeni stolovi, potom je uslijedilo  predstavljanje svih grupa te je bio i organiziran zabavni programa uz glazbu, mađioničara i druge zabavljače.