Blog

ZABOČKI MALIŠANI ODRŽALI SVOJ 1. SLAVLJENIČKI KONCERT POVODOM 20 GODINA POSTOJANJA

Zabočki mališani u subotu 18. svibnja održali su svoj 1. slavljenički koncert u OŠ K.Š.Gjalskog  povodom proslave 20. obljetnice. Kao i svih ovih proteklih 20 godina koncert je održan u mjesecu svibnju-mjesecu Grada Zaboka te je svojevrstan poklon gradu, svim mamama, tatama, djedovima i bakama, prijateljima u tjednu u kojem se slavi i Međunarodni dan obitelji. Može se reći da se prošle subote okupila jedna velika obitelj od stotinjak izvođača koji su na sceni pokazali svu ljepotu pjesme, plesa i dramskog izričaja.

koncert_zabocki_malisani_078

Uz Zabočke mališane na koncertu je nastupila mlađa i starija glazbeno-plesna grupa KUD-a Zabok uz pratnju mladih tamburaša. Predstavili su se koreografijama „Susedove guske“ i Naokolo Šalata“, a za njihovu izvedbu zaslužni su voditelji Anita Pripeljaš, Maja Smrekar, Petra Vukić i Dražen Varga.

koncert_zabocki_malisani_145

Dramsko-lutkarska grupa „Štrukleci“ Društva Naša djeca Zabok predstavila se s novom predstavom „Najljepše bajke svijeta“ i poznatim likovima Vještice, Ivice i Marice, Crvenkapice, Vuka, Mačka u čizmama, Trnoružice, Snjeguljice i Pepeljuge, ali ovoga puta u nešto modernijoj verziji koja je kroz nekoliko zabavnih scena prikazala svoje viđenje ovih poznatih likova. Svojom su izvedbom oduševili sve prisutne, a predstavu su mladi glumci zajedno osmislili sa svojom  voditeljicom Magdom Sinković.

koncert_zabocki_malisani_184

Zabočki mališani svoj koncert su započeli s već nezaobilaznom himnom „Zabočki mališani“, a autorica teksta i skladateljica himne je dugogodišnja Zabočka mališanka i korepetitorica Lidija Jadek. Prisutne je pozdravila predsjednica DND-a Zabok Sonja Borovčak koja je zahvalila svima koji pomažu Zabočkim mališanima i radu DND-a Zabok, svim tatama, mamama, djedovima i bakama, a posebno gradonačelniku i Gradu Zaboku koji podržava sve programe DND-a. Ono što je zajedničko Gradu Zaboku i Zabočkim mališanima je da su osnovani iste 1993. godine te ove godine slave 20 godina.

koncert_zabocki_malisani_170

Zabočki mališani su za ovu veliku obljetnicu pripremili 20 pjesama za 20 godina. Započeli su s već poznatim brojalicama koje mališani jako vole te nastavili s pjesmicama o životinjama. S obzirom na to da je ovaj koncert bio slavljenički mališanima su se pridružile i nešto starije zabočke mališanke te se nastavilo s hitovima koji su bili omiljeni među svim generacijama kao što su Veseli vlak, Kada treba učiti, Gle, igre li krasne i Nek svud ljubav sja. Također su pokazali kako su vješti u pjesmama iz poznatih filmova te su iz filma „Moje pjesme moji snovi“ otpjevali „Do nam želi dobar dan“, dok su izfilma „Vlak u snijegu“ vratili sve prisutne u djetinjstvo s pjesmama „Dobro jutro“ i „Himna zadrugara“. Još su se tu našli hitovi bez kojih ovaj koncert ne bi mogao proći, a to su pjesma o Pipi Dugoj Čarapi, Smiješna pjesma i Kad bi svi.

koncert_zabocki_malisani_190

Finale je bilo na samom kraju koncerta kada je stotinjak izvođača zajedno otpjevalo već nadaleko poznati hit „Kad si sretan“, a pridružila im se i publika te su izmamili veliki aplauz i bis za kraj koncerta. Ali to nije kraj jer Zabočki mališani spremaju još jedan veliki koncert krajem studenoga povodom 20 godina postojanja – rekla nam je voditeljica Zabočkih mališana Jasenka Borovčak.