Blog

ZAUSTAVIMO SIROMAŠTVO DJECE SADA!

Savez društava Naša djeca Hrvatske nacionalni je koordinator kampanje “Zaustavimo siromaštvo djece sada”. Kampanju je pokrenula europska organizacija u suradnji sa svojim članovima povodom 2010. Europske godine borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti. Kampanjom se želi prikupiti 100.000 potpisa diljem Europe i dostaviti ih europskim političarima krajem godine.

 

ZAUSTAVIMO SIROMAŠTVO DJECE SADA!

Djeca nisu mini-ljudi s mini-pravima“

Maud de Boer-Buquicchio,

zamjenik glavnog tajnika Vijeća Europe

Savez društava Naša djeca Hrvatske nacionalni je koordinator kampanje “Zaustavimo siromaštvo djece sada”. Kampanju je pokrenula europska organizacija   u suradnji sa svojim članovima povodom 2010. Europske godine borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti. Kampanjom se želi prikupiti 100.000 potpisa diljem Europe i dostaviti ih europskim političarima krajem godine.

Ovim putem Savez DND poziva sve DND-e da pruže potporu Kampanji i kroz svoje redovite aktivnosti predstave Kampanju djeci, roditeljima i stručnjacima koji rade s djecom te ih potaknu na potpisivanje peticije i postavljanje poruka o problemu siromaštva djece na službenoj web-stranici Kampanje www.endchildpoverty.eu koja je dostupna i na hrvatskom jeziku.

U siječnju 2011. godine, Eurochild će dostaviti sakupljene potpise predsjedniku Europske komisije, Joséu Manuelu Barrosou, predsjedniku Europskog parlamenta, Jerzyju Buzeku, predsjedniku Europskog vijeća, Hermanu Van Rompuyju i povezanim Predsjedništvima Europske unije, Španjolskoj (siječanj – lipanj 2010.), Belgiji (srpanj – prosinac 2010.) i Mađarskoj (siječanj – lipanj 2011.).

Također će postaviti izložbu u Europskom parlamentu, odabirom nekih od najboljih poruka i predstaviti “Fotoalbum za Zaustavljanje siromaštva djece”.

Ključne poruke koje Eurochild i suradnici žele prenijeti političkom vodstvu Europe možete pronaći ovdje.


TVOJA PORUKA

PROTIV SIROMAŠTVA DJECE

Kroz Kampanju nismo zainteresirani samo za potpise u peticiji, već i za Vaš glas. Stoga pozivamo djecu, roditelje i ostale odrasle da posjete web-stranicu Kampanje i podijele svoje misli sa svijetom. Zašto te zabrinjava siromaštvo djece? Zašto zabrinjava druge? Što bi trebalo poduzeti u vezi tog problema? Što bi trebali poduzeti političari? Što može učiniti Europska unija? Što mediji? A što možemo ti i ja?…

zaustavimo_siroma_tvo_1

Danas u Europskoj uniji 20% djece živi u riziku od siromaštva (Eurostat,2010.). Siromaštvo negira prava djece i može sprječavati potpuni razvoj potencijala kod djece. Siromaštvo djece ima negativan učinak na cijelo društvo, kako u sadašnjem trenutku, tako i za budućnost. Prema službenim statistikama 1-no od 5-ero djece u EU živi u riziku od siromaštva, a 1-no od 10-ero djece živi u obiteljima u kojima nijedan član nije zaposlen.

zaustavimo_siroma_tvo_2

Podržite peticiju i potpišite se!

 

Za sve daljnje informacije slobodno nas kontaktirajte.

Zajedno možemo postići promjenu!