Blog

ZAVRŠENA JUBILARNA SMOTRA DJEČJEG STVARALAŠTVA U NAŠICAMA

U Našicama se 3 dana od 06. – 08. svibnja održavala 20. Smotra dječjeg stvaralaštva u organizaciji Saveza društava Naša djeca Hrvatske i domaćina Društva Naša djeca Našice.  Tih tri dana Našice su postale poprište dječje igre, radosti i stvaralaštva. Na Smotri je sudjelovalo preko 450-ero djece iz 25 Društava Naša djeca iz cijele Hrvatske, a u programu Svečanog otvaranja Smotre sudjelovalo je 176-ero djece.

Smotra je otvorena u petak, 6. svibnja  izložbom dječjih radova u hotelu Park Panolija te svečanim programom u Domu kulture Našice u kojem su sudjelovali učenici OŠ Dore Pejačević, Oš kralja Tomislava, OGS Kontesa Dora Našice, Dječji vrtić Zvončić, Folkorni ansambl Lisinski, dramska skupina, te starija i mlađa ritmička skupina DND-a Našice. Smotru su otvorili i okupljene pozdravili: zamjenik župana Osječko-baranjske županije Dragan Vulin, gradonačelnik Krešimir Žagar, predsjednica Društva naša djeca Našice Darija Vlajnić i tajnica Saveza DND-a Snježana Krpes. Druženje se nastavilo na svečanom domjenku u hotelu Panolija Našice.

Drugi dan Smotre, 7. svibnja posjetitelji su imali priliku vidjeti 37 nastupa Društava Naša djeca iz: Bakra, Crikvenice, Čakovca, Donjeg Miholjca, Karlovca, Koprivnice, Krapine, Križa, Kutine, Našica, Ogulina, Požege, Poreča, Preloga, Pule, Slatine, Šibenika, Tuhlja i Zaboka.

U razgovoru s voditeljima članovi Stručnog povjerenstva: Ksenija Rožman, dramska pedagoginja, Desanka Virant, plesna pedagoginja i koreografkinja, Darija Vlajnić, mag. mus. te Ivan Hajek, mag. educ. art. su posebno pohvalili plesne skupine iz Pule, radio emisiju i mažoret ples iz Ogulina, recital iz Bakra, lutkarsku igru iz Požege, zbor iz Zaboka i Donjeg Miholjca, scensku igru iz Poreča, Šibenika, Kutine i Tuhlja i narodni ples iz Crikvenice. Dio tih točaka je predstavljen u nedjelju 8. svibnja na revijalnom dijelu Smotre.

Popratni program u subotu je također bio bogat i raznolik. Pozornica pored dvorca Dvorca Pejačević bila je rezervirana za radionicu gline (voditelj Ivan Hajek, mag. educ. art.), organiziran je i zajednički turistički obilazak Našica, a u večernjim satima najmlađi su uživali uz ples i mađioničara, a odrasli uz večeru i sastav „5 Tambura“.

Smotru su podržali Grad Našice, Turistička zajednica Grada Našice, Osječko-baranjska županija, Auto klub Našice, Euroiskop Našice, Sokol info, Ljekarna Benić-Zorić, hotel Park Panolija, Koestlin, Osječko pivo, Belje te Nexe Grupa.

Posebno treba pohvaliti uloženi trud svih domaćina i volontera iz DND-a Našica koji su osigurali da se svi posjetitelji na Smotri osjećaju ugodno, a tome su pridonijeli djeca i roditelji domaćini koji su ugostili djecu u svoje domove, a posebno hvala mladim voditeljima programa iz Srednje škole Izidora Kršnjavog Našice i svim Društvima Naša djeca koji su sudjelovali u programu.

Vidimo se iduće godine u Poreču :)!