Blog

ZAVRŠNA PRIREDBA DND-a NAŠICE POVODOM DANA OBITELJI I DANA GRADA NAŠICA

Povodom Dana obitelji i Dana grada Našica Društvo “Naša djeca” Našice sinoć je u Domu kulture organiziralo završnu priredbu  pod nazivom “Djeca – najljepšem gradu”. U programu su sudjelovali članovi Dječjeg foruma, dramske skupine, engleske i ritmičke skupine DND-a i predstavili publici dio onoga što su radili u drugom polugodištu. Recitacijama i dramskim prikazima ispričali su zgode iz obiteljskog i školskog života te priče o proljeću. Pozornicu su ukrasili kolažnim prikazom našeg grada, a publiku oduševili svakim nastupom.

dnd_zavrsna_2013-2

Predsjednica DND Našice Darija Vlajnić zahvalila je svim članicama DND-a koje su odvojile svoje slobodno vrijeme cijele ove školske godine i pomogle da što kvalitetnije održe sve svoje aktivnosti kojih je bilo jako puno tijekom godine.

dnd_zavrsna_2013-3-620x330

Ovom predstavom službeno završavamo ovu školsku godinu iako su pred nama još 2 velike aktivnosti. Naime već u nedjelju sudjelujemo u Cvjetnom korzu Orahovice s našim najmlađim članovima Društva,a ubrzo tj. 14. lipnja obilježavamo Dane otvorenih vrata udruga zajedno s Udrugom INFO Našice s kojima pripremamo nekoliko zanimljivih aktivnosti  na nekoliko lokacija u gradu”, rekla je Darija Vlajnić.

dnd_zavrsna_2013-4

Predstava je zamišljena tako da se predstave sve  radionice kratkim igrokazima i plesom, koje planiraju izvesti na Smotri dječjeg stvaralaštva Društava „Naša djeca“ pod nazivom „Radost, igra i stvaralaštvo djece“. Smotra će biti održana početkom listopada u Slatini na kojoj će sudjelovati oko  400 djece i 200 voditelja. DND svake godine sudjeluje na smotri jer, kako je rekla predsjednica Vlajnić, to im je veliki izazov i poticaj za daljnji rad s djecom.

dnd_zavrsna_2013-5

Zadovoljna sam izvedbom i kreativnošću, te se ovim putem zahvaljujem djeci i roditeljima na podršci i strpljenju. Dramsku skupinu s nekoliko igrokaza i recitacija uvježbale su Magdalena Kunac i Ana Govorko, Dječji forum s predstavom „Zrcalce“ pripremila je Ružica Belunjak, a  ritmičku skupinu uvježbale su Tanja Antolović i Renata Bušljeta. Pozornicu je osmislila Nataša Horvat zajedno s članovima likovne radionice na temu Moj grad. Najveći pokazatelj našeg rada je zadovoljna publika koja je bila mnogobrojna i koju su činili pripadnici svih dobnih skupina”, izjavila je Darija Vlajnić.

dnd_zavrsna_2013-8

Predstavu su pogledali predsjednik Mjesnog odbora Hrvoje Šimić, ravnateljica OŠ kralja Tomislava Vlatka Zahirović, učiteljice, odgajateljice, mame, tate, bake i djedovi. Na kraju je Darija Vlajnić, u svojstvu predsjednice DND Našice, zahvalila svim donatorima na potpori: Osječko baranjskoj županiji, Gradu Našice, Mjesnom odboru grada Našica kao i svim medijskim pokroviteljima: Radiju Našice, TV Našice, Glasu Slavonije i portalu Nasice.org za podršku u svim njihovim aktivnostima.

tekst: Robert Rigo
foto: Darija Vlajnić