Blog

AKTIVNI PRAZNICI U JASKI

Djeca u Jastrebarskom svoje školske praznike provode na najbolji način, družeći se na brojnim sportskim aktivnostima na svježem zraku. Za njih je i ove godine organizirana Zimska igraonica koju provodi Društvo naša djeca Jastrebarsko, uz podršku Grada.

Nakon nekoliko godina tako su ove godine jaskanski osnovnoškolci i srednjoškolci, njih 47, ponovno organizirano stali na skijaške staze u Ribniškom Pohorju u Sloveniji. U projekt se uključio Grad Jastrebarsko koji sufinancira Ljetnu i Zimsku igraonicu, a program se provodi u suradnji s Kineziološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, u sklopu projekta SKI EASY.

Osim u skijanju, uživa se i u klizanju i hokeju na ledu. Školu klizanja završilo je 163 polaznika dječjih vrtića, a do kraja tjedna polazit će je 36 osnovnoškolaca i 22 polaznika škole hokeja na ledu.
Podsjetimo kako je prošle godine obilježeno punih 20 godina Ljetne i zimske igraonice, čime je ovaj projekt postao zaštitni znak Jastrebarskog. Kroz Ljetnu i Zimsku igraonicu prošle su generacije malih Jaskanaca, a puno mladih sudjelovalo je u provedbi aktivnosti.

I kroz Ljetne praznike male Jaskance očekuje bogat program, a svakako treba izdvojiti Školu plivanja koju je u prošloj godini prošlo čak 200 djece, i to uz potporu iz nacionalnog projekta „Hrvatska pliva“.