Blog

AKTUALNOSTI IZ GRADOVA I OPĆINA – PRIJATELJA DJECE

AKTIVNOSTI U OPĆINI VIŽINADA

Protekli je mjesec obilježen različitim aktivnostima za djecu u Općini Vižinada. U Dječjem vrtiću je obilježen Tjedan zdravlja aktivnostima kojima se naglasila važnost očuvanja zdravlja od najranije dobi. Svaki je dan bio usmjeren jednoj od zdravih navika: Uskočimo u Utorak – tjelesne aktivnosti, Super zdrava Srijeda – pravilna prehrana, Čuvajmo Čistu vodu u četvrtak – važnost voda za zdravlje i Probdijmo Pospani Petak – za zdravlje je potreban i odmor. U aktivnostima su sudjelovale sve odgojne skupine jaslica i vrtića.

Kickboxing klub Zeus je u travnju također nastavio sa svojim aktivnostima na otvorenom, poštujući epidemiološke mjere. Na fotografijama možete vidjeti kako je to izgledalo.


Tekst i fotografije preuzeti sa stranice: https://hr-hr.facebook.com/people/Kickboxing-klub-ZEUS-Vi%C5%BEinada/100063294815480/

ZAPREŠIĆ SE UKLJUČIO U AKCIJU GRADOVI I OPĆINE – PRIJATELJI DJECE

Gradonačelnik Zaprešića Željko Turk krajem ožujka ove godine donio je odluku o uključivanju Grada Zaprešiću u akciju “Gradovi i općine – prijatelji djece”, nakon čega se krenulo u provedbu akcije. Odmah nakon toga donesena je i odluka o imenovanju članova Koordinacijskog odbora Grada Zaprešića za provedbu akcije, te je sredinom travnja održana konstituirajuća sjednica Koordinacijskog odbora Grada Zaprešića za provođenje akcije “Gradovi i općine – prijatelji djece”.
Sjednica je održana u kripti blaženog Alojzija Stepinca, a skupštini je prisustvovao i gradonačelnik Zaprešića Željko Turk i zamjenici Damir Benčević i Alan Labus, te predstavnice Saveza društva “Naša djeca Hrvatske” – glavna tajnica Snježana Krpes i programska koordinatorica Karolina Grgić.
-Grad Zaprešić jasno se opredjeljuje za provedbu programa koji afirmira holistički pristup lokalne zajednice usmjerene na dobrobit djece i stjecanje tog počasnog naziva Grad Zaprešić – prijatelj djece. Međutim, možemo reći da je Grad Zaprešić prijatelj djece od osnutka našega grada jer kontinuirano provodimo programe, aktivnosti i projekte koji su namijenjene djeci i mladima. Tako za sustav odgoja i obrazovanja u dječjim vrtićima i školama, kako kroz investicije tako i kroz redovne aktivnosti, Grad Zaprešić zadnjih godina izdvaja više od 80 milijuna kuna, što čini oko 40 posto ukupnih proračunskih sredstva našega grada- istaknuo je gradonačelnik Zaprešića Željko Turk.
Nositelji akcije su predstavnici Grada Zaprešića, vrtići, osnovne i srednja škola s područja Zaprešića, Centar za socijalnu skrb Zaprešić, Policijska postaja Zaprešić te udruge i druge institucije čiji su korisnici djeca i mladi. Program je podijeljen u deset programskih područja koji ukupno obuhvaćaju 123 kriterija, a zadatak Koordinacijskog tijela Grada Zaprešića je ispuniti 80posto tih zahtjeva.
Ciljevi same akcije su čuti glas djece i mladih, identificirati probleme i u većoj suradnji navedenih nositelja na lokalnoj razini dovesti do rješavanja problema. Predsjednik Koordinacijskog odbora i zamjenik gradonačelnika Alan Labus naglasio je kako je cilj ovog tijela osigurati sve ono što Konvencija o pravima djece i mladih nalaže.

Tekst i fotografije preuzeti sa stranice: https://01portal.hr/zapresic-se-ukljucio-u-akciju-gradovi-i-opcine-prijatelji-djece/

U SVETOJ NEDELJI PROVEDENA HUMANITARNA AKCIJA ZA DJECU S TEŠKOĆAMA I OSOBE S INVALIDITETOM

Sabrina Pejić, koordinatorica projekta Grad prijatelj djece, Sveta Nedelja u prosincu 2020. godine pokrenula je Humanitarni lokalni buvljak za djecu s teškoćama te osobe s invaliditetom. Akcija je bila otvorena do siječnja 2021. godine a iznos se uplaćivao na račun Udruge Osi Sinergija Samobor.
Doniranim sredstvima su napravljene knjige za senzomotorički razvoj djece kao i djece s teškoćama u razvoju. Knjige i vrećice je napravila članica Udruge Osi Sinergija Samobor Vesna Lisec.

Tekst i fotografije preuzet sa stranice: https://hr-hr.facebook.com/sinergijasamobor/

Post a comment

I accept the Privacy Policy