Blog

BAKARSKA LJUBAV DJECI PRIJE SVEGA

Povodom Dječjeg tjedna i nacionalne kampanje „Čitaj mi!“ započeli smo Dječji tjedan u Gradskoj knjižnici Bakar. Članica DND-a Bakar, teta Josipa ispričala je priču o Gricku, malom, žutom čudovištu koji gricka knjige. Nakon što su najmlađi ulovili Gricka, tete DND-a su pripremile prigodnu likovnu radionicu te je svako dijete izgradilo svoj označivač stranica. Cilj ove pričaonice  i likovne radionice, bio je uvesti djecu u svijet čitanja i knjiga.

Dječji tjedan nastavili smo s tradicionalnim posjetom gradonačelniku. U odsutnosti gradonačelnika Tomislava Klarića, djecu i voditeljice su primili dogradonačelnik Grada Bakra Tomislav Dundović, pročelnica Ureda Grada Bakra Maja Šepac Rožić i referentica za zdravstvo, socijalnu skrb, kulturu, šport, odgoj i obrazovanje Nena Gudac.

Djeca su postavljala pitanja vezana uz ekologiju i školstvo. Najviše su ih zanimali odgovori za temu uređivanja parkova i igrališta. Dogradonačelnik je pažljivo saslušao dječje prijedloge koji su važni za kvalitetnije i bezbrižnije odrastanje djece.

Djeca su se zahvalila na svemu što Grad Bakar čini za njih samih, te na dugogodišnjoj suradnji i potpori Društvu „Naša djeca“ Bakar. U ugodnom i veselom druženju i čašćenju brzo su protekli popodnevni sati, te smo ugovorili sastanak i za slijedeću godinu.

Srijeda je bila rezervirana za posjet OŠ Bakar. Naime, dramska grupa DND-a Bakar je pripremila kratku predstavu za mlađe razrede, te su pozvali sve zainteresirane da se pridruže našim radionicama i akcijama.

U Dječjem tjednu se održavaju i nezaobilazne bajkaonica i likovna radionica.

U večernjim satima, u prostoriji Društva, djeca su se ugodno smjestila i uz prigušeno svijetlo, u tišini i miru poslušala bajku. Teta Elda i teta Aldena ispričale su primorsku bajku „Starica bura“. Nakon bajke, djeca su se podjelila u grupe. Svaka grupa je u 9 sličica nacrtala bajku po sjećanju, te su je oni sami ispričali.

Uz dječji smjeh, veselje i ljubav, završio je još jedan Dječji tjedan u Bakru.