Blog

DJEČJI TJEDAN U RIJECI S UDRUGOM PORTIĆ

Udruga “Portić” i OŠ “Gelsi” i ove su godine pokazali koliko uspješno surađuju povodom Dječjeg tjedna na radionici „Pokusić za Portić” pod vodstvom učiteljice Vlaste Tibljaš.

Tako su dana 4. listopada 2018. godine učenici 4.b razreda pokazali svoju kreativnost u izvedbi pokusa s korisnom primjenom u svakodnevnom okruženju. Ovo su samo neki od naziva pokusa koji su uspješno izvedeni: Sunce – zagrijavanje tamne i obične plastične čaše s vodom, trošenje kisika gorenjem, ima li u zraku vodene pare?, ispitivanje svojstava i sastava tla, ispunjenost čaše zrakom, lava lampa, bakterije, mekana eksplozija, duga na zidu, jaje koje skače, sjene, duga u tanjuru, plutajuće ulje, voda na kartonu, obojeni cvijet i mnogi drugi.

Osim pokusa u OŠ Gelsi, učenice 4.d razreda Građevinsko tehničke škole su u suradnji sa Udrugom Portić i njihovom Tetom pričalicom Zoricom sudjelovale u aktivnostima posvećenim djeci u OŠ Nikole Tesle. Ciljevi tih aktivnosti bili su poticanje učenika na volonterski društveni rad i praktična primjena stečenih znanja za vrijeme školovanja.

Posjetili su i 1.b razred Osnovne škole Nikole Tesle gdje su u sklopu aktivnosti “Neka odrastanje bude dječja igra“ čitali divnu slikovnicu o prijateljstvu, Juha od bundeve, a nakon čitanja održali su i likovnu radionicu. Priča o bundevi je potakla dječaka Luku da nazove svog prijatelja iz vrtića. Dugo se nisu vidjeli, a na svoj crtež je napisao i kako mu jako nedostaje. Mamu će pitati za prijateljev broj telefona i najaviti mu se da dolazi do njega i nosi mu svoj crtež. Nakon toga bi mogli odigrati i jednu igricu, pa otići na palačinke ili sladoled. Iako je školska godina tek počela, ovi prvašići kažu kako su već odličan tim.

O uspjehu ovog druženja dovoljno govori i poziv djece 1.b –  “Dođite nam opet sutraaa!“ Da je bar i sutra Dječji tjedan.