Blog

DJEČJI TJEDAN OBILJEŽEN I U LUDBREGU

Prvi tjedan u mjesecu listopadu tradicionalno je Dječji tjedan, a u obilježavanje se uključuju škole, vrtići, knjižnice, udruge i brojni drugi. U povodu Dječjeg tjedna gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić ugostio je najmlađe Ludbrežane koji su mu iznijeli svoje ideje, prijedloge, sugestije.

Osim posjeta gradonačelniku Ludbrega, mali su Ludbrežani imali priliku dobiti nove slikovnice, družiti se u kreativnim radionicama, igrati se igara na računalu, slušati bajke u Bajkaonicama, izraditi kolačiće za bake i djedove i tako im uljepšati dane. Nikako se ne smije zaboraviti ni posjet „Kući Sunca“, ni biciklijada, ni izrada plakata dječjih prava i obveza.

Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija Saveza društava “Naša djeca” Hrvatske i osnovnih društava te aktivnost posve posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća sve više djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“ (DND) kao i u gradovima – prijateljima djece kao što je Ludbreg koji je tu titulu ponio 2017. godine.