Blog

BICIKLIČOKOROMOBILIJADA ODRŽANA U EUROPSKOM TJEDNU KRETANJA

Društvo Naša djeca Ogulin i Grad Ogulin bili su ove godine uključeni  u obilježavanje Europskog tjedna kretanja, koji se kod nas u gradu obilježava od 2010. godine,  s ciljem da se potakne javna svijest o potrebi akcije protiv zagađenja uzrokovanog povećanjem motoriziranog prometa u urbanim sredinama, a samim time i poboljša kvaliteta života građana europskih gradova. Prvenstveno se tu misli na poticanje javnog prijevoza, prijevoza biciklom i pješačenja, ograničavanje pristupa vozilima u uža gradska središta, korištenje čistih goriva, sporta, rekreacije i promicanje životnih stilova koji su manje ovisni o automobili.

DGV_Ogulin1_492_369_90

 

Tema ovogodišnjeg Europskog tjedna mobilnosti je „Naše ulice – naš izbor!“.

Popularizirajući te vrijednosti, u nedjelju 21.rujna, po prekrasnom i sunčanom danu, na školskom igralištu OŠ Ivane Brlić Mažuranić organizirana je i održana već tradicionalna i uvijek dobro prihvaćena akcija DND-a poznata BICIKLIČOKOROMOBILIJADA.

DGV_Ogulin10_492_369_90

Riječ je o natjecanju učenika po kategorijama vrtićke i osnovnoškolske dobi u vožnji spretnosti i brzine u raznim prometalima: biciklima, rolama i romobilima. Svaki sudionik dobiva Sjećanje za uspješnu vožnju te čokoladu, a najuspješniji i nagrade.  U zabavnom programu nastupile su Ogulinske mažoretkinje, a veliku pomoć u organizaciji imali smo od djelatnika Policijske postaje Ogulin i Auto škole Belaks Ogulin.

Zahvalu upućujemo svim volonterima Društva, kao i sponzorima na pomoći oko organizacije: OŠ Ivana Brlić Mažuranić, Stambeno komunalno gospodarstvo , caffe bar Bonaca, Korekt d.o.o., te Radio Ogulin.

DGV_Ogulin11_492_369_90

Rezultati:

I kategorija predškolci: bicikli Filip Franjković, romobil Ivan Turkalj, role Paula Prebežić,

II kategorija, učenici I i II razreda osnovnih škola: bicikli Venijo Verić, romobil Rea Turković.

III kategorija, učenici III i IV razreda: bicikli Karlo Magdić, romobil Dražen Grgurić i role Vanessa Bosilj.

IV kategorija, učenici V i VI razreda: bicikli Mateo Sopek i role Daria Franjković

Ljiljana Kaurić