Blog

“CRTAJ I OSTAVI TRAG” U SVETOM IVANU ZELINA

U projektu pod nazivom “Crtaj i ostavi trag”, članice i članovi Društva “Naša djeca” Sveti Ivan Zelina osmislili su i proveli u djelo interaktivni poligon, iscrtan i oslikan na asfaltiranoj stazi/šetnici unutar zelinskog parka kod sportskih terena u duljini od 70 metara. Glavni cilj je bio razvijanje motoričkih sposobnosti, kreativnosti i vještina djece, uz naglasak na boravak u prirodi. Time su željeli potaknuti osjećaj pripadnosti lokalnoj zajednici i razvijati interese povjerenja među djecom.

Akcija “Crtaj i ostavi trag” započela je 20.6.2020. ali su je morali prekinuti zbog kiše, te su je 22.6. nastavili  i dovršili. Toliko pozitive, radnog elana velikih i malih, entuzijazma i emocija na jednom mjestu svih prisutnih, pogotovo cike i smijeha djece koja su naprosto uživala u svakom trenutku. Oduševio je interes djece pogotovo onih najmanjih koji su jedva držali kist, ali upornost je bila jača i smatraju da su postigli krajnji cilj ove akcije, da djeca budu aktivna, zadovoljna i borave u prirodi.

Pokrovitelj projekta bila je Turistička zajednica grada Sv. I. Zeline, koja je osigurala financijska sredstva za provedbu istog. Radio Zelina i Prigorje.hr su bili medijski pokrovitelji projekta. U akciju su pozvali Udruge sa područja Grada kao i osnovne škole i dječje vrtiće.

U kratkom vremenu nakon završetka projekta, zaprimili su mnoštvo pohvala za ovu akciju i pregršt dječjih dojmova. Vjeruju da će njihova stazica pozitivno odjeknuti u gradu, a svi ste pozvani da isprobate poligon te javite svoje dojmove ako ste u Gradu Sveti Ivan Zelina.