Blog

DAN DJEČJIH IGARA U BELIŠĆU

U subotu, 27. rujna 2014. u organizaciji Društva naša djeca Belišće na nogometnim terenima NK Belišće održan je već tradicionalan Dan dječjih igara.

Društvo “Naša djeca” grada Belišća već dugi niz godina uoči početka Dječjeg tjedna organizira Dan igara, manifestaciju koja okuplja velik broj djece – polaznika Dječjeg vrtića Maslačak Belišće i nižih razreda belišćanske Osnovne škole Ivana Kukuljevića.

Danom igara želi se podsjetiti mame i tate, bake i djedove i ostale odrasle na neke igre kojima su se oni zabavljali kada su bili mali, ali i naučiti današnje mališane kako igranje na otvorenom, u prirodi i s vršnjacima može biti puno veselije nego igranje različitih igrica na računalu.

Dvjestotinjak najmlađih Belišćana pjesmom i plesom su pozdravili Dora Šrepfler i David Belcar koji su otpjevali Himnu DND-a Belišće, te učenici 3.c i 3.d razreda pod vodstvom učiteljica Dajne Đermešter i Anite Korov, koji su veselim ritmovima rasplesali sve okupljene.

Zamjenik gradonačelnika grada Belišća Domagoj Varžić je pozdravio vrtićarce i školarce te im uz želje za odličnim uspjehom u školskim klupama poručio i kako je važno igrati se i uživati u druženju s prijateljima.

I ove godine su posebni gosti bili članovi Izviđačkog odreda Iovallios Valpovo, a mali Belišćani su se tijekom prijepodneva, uz nekoliko izviđačkih igrica, zabavljali i uz igre poput Mačke i miševi, Mi smo djeca vesela, Naokolo šalata, nošenja jajeta u žlici, skakanja u vreći…

Prije tradicionalne “milenijske fotografije”, mališani su doveli okupljene očeve, a zatim i mame koji su se natjecali u povlačenju užeta. Ovo je bilo posebno zanimljivo i izazvalo je puno smijeha i navijanja najmlađih.