Blog

DAN IGARA U NAŠICAMA

DRUŠTVO NAŠA DJECA NAŠICE, Dječje gradsko vijeće i Grad Našice, u suradnji sa Savezom društava “Naša djeca”, danas su u našem gradu organizirali Dan igara.

Održan je ispred dvorca Pejačević od 10 sati, a ovaj dan ujedno predstavlja završnicu projekta “Neka odrastanje bude dječja igra”. Baš poput dječje igre, djeca su danas, na njihovu veliku radost, pobijedila odrasle u povlačenju konopa, a mogli su se još poigrati i sa nekim već zaboravljenim igrama:gumi-gumi, hula-hop, preskakanje užeta, potezanje užeta, igra graničara…. ali i nekim  novim igrama. Igrama se potiče  širenje dječje kreativnosti i naglašava važnost igre za psihihofizički razvoj djece. Danas su ovi sadržaji organizirani  i u drugim društvima DND-a   i gradovima diljem Hrvatske.

Osim Saveza društava DND-a, suorganizator je i “Nivea” koja ja Savezu DND-a donirala 150.000 kuna za provođenje edukacije volontera koji djeluju u 96 društava te za organizaciju radionica za roditelje na temu poticanja dječje kreativnosti i razvoja kroz igru.

Zadovoljna odazivom djece i roditelja rekla nam je  je predsjednica DND-a Našice  prof. Darija Vlajnić, ocijenivši današnji Dan igara vrlo uspješnim. “Zanimljiv je bio i najmlađim natjecateljima koji su družeći se s vršnjacima proveli današnje prijepodne,ali posebno mi je drago što su se u obilježavanje Dana igara  pridružili i  mnogobrojni roditelji. Ovim putem se zahvaljujem djeci na velikom odazivu, roditeljima, volonterima DND-a i prof. Mariu Gajskom koji nam je pomogao u realizaciji i provođenju sportskih igara s djecom.”