Blog

IZLOŽBA I MANIFESTACIJE S DJECOM I ZA DJECU “JESENI U ČAST”

U galeriji „Laurus“ u Lovranu, u ponedjeljak, 28. rujna održano je otvorenje izložbe i manifestacije pod nazivom „Jeseni u čast“.  Program otvorenja vodili su predstavnici Dječjeg foruma Opatije i Lovrana Gloria Basan i Jan Galić, a gosti otvorenja bili su 1a i 1b iz OŠ Viktora Cara Emina Lovran sa svojim učiteljicama i predškolska grupa Dječjeg vrtića Lovran sa svojim tetama. Na otvorenju prisutni su bili i zamjenik načelnika Općine Lovran gsp. Branislav Petković, ravnateljica Dječjeg vrtića Opatija gđa. Sabrina Jelić, gsp. Branko Stošić i predstavnici Dječjeg doma Ivana Brlić Mažuranić Lovran.

Polaznici likovne radionice „Grad“ i ljetnih aktivnosti pri Društvu „Naša djeca“ Opatija izradili su radove na temu jeseni. Iako je tema jednostavna, zbog upotrebe raznih likovnih materijala i tehnika vrlo je zanimljiva i specifična. Da je ovo prava manifestacija za djecu, pokazuju i brojne radionice koje će se tijekom rujna i listopada održati u prostoru galerije „Laurus“. Između ostalog održat će se likovne, znanstvene, filmske i radionice o dječjim pravima, ali i radionice kojima se njeguje čakavski dijalekt i obilježava lovranska tradicionalna manifestacija Marunada. 29. rujna  s početkom u 17:00 sati održati će se prva radionica pod nazivom „HAHAHA HIHIHI – pričanje šaljivih priča i anegdota“. Radionice su u potpunosti besplatne za svu djecu. Društvo „Naša djeca“ Opatija – ogranak Lovran organizirao je ovu izložbu zahvaljujući Stubici d.o.o. i Općini Lovran kojima se zahvaljuju na sustavnoj podršci.

„Pozivamo svu djecu, a posebice male Lovrance da sudjeluju na radionicama koje smo pripremili tijekom sljedećih mjesec dana trajanja izložbe i manifestacije, točnije do 25. listopada te bi nam bilo drago da se što više djece uključi u programe likovno – kreativnih radionica pri DND-u Opatija“ – naglasila je voditeljica likovne radionice „Grad“ pri DND-u Opatija Vanja Kusturin Zukić.

Izložba „Jeseni u čast“ sa svojim bogatim programom ostat će otvorena do 25. listopada u jutarnjim i popodnevnim terminima u uobičajeno radno vrijeme galerije „Laurus“.