Blog

DJEČJE GRADSKO VIJEĆE OPATIJA U POSJETU KOPRIVNICI

Dječje gradsko vijeće Opatija je u subotu 30.8.2014., bilo na studijskom putovanju u Koprivnici, u posjeti Dječjem gradskom vijeću Koprivnica. Vijećnike DGV-a Opatija je u vijećnici Grada Koprivnice dočekao i pozdravio zamjenik gradonačelnice Koprivnice g. Jakšić. Vijećnici DGV-a Opatija i DGV-a Koprivnica razmijenili su svoja iskustva u radu Dječjeg gradskog vijeća, predstavili  su ostvarene projekte i razgovarali o budućim planovima.

Domaćini su dječje vijećnike iz Opatije, potom, proveli kroz Renesansni festival na kojem su se susreli s g. Hrvojem Marušićem iz Opatije, pomoćnikom ministrice Ministarstva vanjskih i europskih poslova. Vijećnike iz DGV-a Opatija i Koprivnice pozdravio je i predsjednik RH g. Ivo Josipović koji je posjetio Renesansni festival.

Dječji vijećnici su zatim obišli povijesne postrojbe na Zrinskom trgu te su zajedno s kraljevskom povorkom otišli na Festung.

Sudjelovali su i u svečanosti dodjele povelje slobodnog kraljevskog grada Koprivnici. Darivali su i kralja opatijskim kamelijama izrađenim od prirodnog materijala koje su izradili mali likovnjaci iz DND-a Opatija.

Dočekao ih je i renesansni ručak s jelima pripravljenim prema receptima iz tog povijesnog razdoblja. Poslije ručka su obišli sajam i viteški logor na kojem su mogli vidjeti niz zanimljivosti kao što su Renesansni vrtić, viteške oklope i mačeve, renesansne dječje igre. Obrtnici su izlagali rukotvorine napravljene od drva, bilo je tu prehrambenih proizvoda od koprive, meda…. Posjetili su i svijet vilenjaka. Nakon obilaska sudjelovali su u natjecateljskim igrama gađanja lukom i strijelom.

U večernjim satima dječji vijećnici mogli su pratiti viteške borbe i noćni napad na Koprivnicu.

Bilo je te nezaboravno iskustvo u kojem su se vijećnici vjerno mogli doživjeti renesansnu Koprivnicu te su doma otišli puni zanimljivih dojmova.