Blog

DJEČJE GRADSKO VIJEĆE U VINKOVCIMA

U suradnji s Gradom Vinkovcima, Gradom prijateljem djece, prošli tjedan je u prostorijama Grada Vinkovaca, u velikoj vijećnici održana prva konstituirajuća sjednica Dječjeg gradskog vijeća, koje čine 17 vijećnika. Ponosno objavljuju da su na sjednici izabrani  dječja gradonačelnica Anetta Rajković  učenica 6. razreda, O.Š. B. Kašića i zamjenik dječje Gradonačelnice, Lovro Brčić, učenik 6 razreda O.Š. Josipa Kozarca.

Kao voditeljica Dječjeg gradskog vijeća imenovana je Ines Lešić, članica i volonterka Društva Naša djeca Vinkovci. Na samom početku rada prisutne je pozdravio zamjenik Gradonačelnika grada Vinkovaca, gdin. Ivan Bosančić, predsjednica Gradskog vijeća Grada Vinkovaca, Kata Krešić, te v.d. pročelnica Upravnog odjela društvenih djelatnosti Grada Vinkovaca Andrea Vinković. Nakon predstavljanja malih vijećnika, glasovanja i odabira, predsjednica Društva Naša djeca Vinkovci, Antonija Spajić, predstavila je program i plan rada za 2017.  godinu.

Mali vijećnici Dječjeg gradskog vijeća jednoglasno su prihvatili program, te su svojim idejama kao što su poticanje svijesti o ekologiji, zaštiti najmlađih stanovnika na prometnicama, izgradnji i opremanju dječjih igrališta,  sudjelovanju u što više izvannastavnih aktivnosti obogatili prijedloge za daljnji rad. U ime Društva Naša djeca Vinkovci, čestitke svim izabranim vijećnicima i predstavnicima i veselimo se zajedničkoj suradnji.