Blog

DOPREDSJEDNICA SAVEZA DOBILA PRIZNANJE KAO „PRIJATELJICA GENERACIJAMA DJECE“ NA PROSLAVI 70. ROĐENDANA UNICEF-a

Na proslavi 70. rođendana UNICEF-a, Ured UNICEF-a u Hrvatskoj je u nedjelju navečer u Zagrebačkom kazalištu mladih okupio brojne podržavatelje, suradnike i djecu.

Na proslavi 70. rođendana UNICEF-a, bile su “snage koje rade za bolji život djece u Hrvatskoj” – predstavnici Vlade, Hrvatskog sabora, udruga, stručnjaci, poslovni ljudi, roditelji, volonteri, poznate osobe i djeca. Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović rođendan UNICEF-u čestitala je posredstvom video-linka, a na proslavi je kao izaslanica predsjednika Vlade Andreja Plenkovića bila ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić te pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić i potpredsjednik Hrvatskoga sabora Ivan Vrdoljak.

Na ovoj su proslavi hrvatski stručnjaci i volonteri nagrađeni priznanjima za izvanredan doprinos u skrbi o djeci. Dobitnici priznanja Prijatelj/prijateljica generacijama djece su: psihologinja iz Zagreba Jasenka Pregrad, psihologinja iz Varaždina Stana Vereš, neonatolog iz Splita dr. Julije Meštrović, Sonja Borovčak iz Društva Naša djeca Zabok i dopredsjednica Saveza društava Naša djeca Hrvatske i primalja iz Varaždina Erika Spirić.

Predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Valentina Otmačić rekla je da svaki dan “pomažu brojnoj djeci da nađu svoj put, da budu zdravija, obrazovanija i sretnija”. Istaknula je kako je njihov san da UNICEF jednog dana prestane postojati, što bi značilo da prestaje postojati i potreba za takvom vrstom pomaganja djeci. Ali, kaže, daleko su još od toga jer još uvijek postoji puno posla koji trebaju odraditi.