Blog

DJEČJI TJEDAN 2023. – NAJAVA

I ove godine ćemo prvi puni tjedan u listopadu posvetiti djeci obilježavanjem Dječjeg tjedna. Pozivamo vas da se uključite u obilježavanje Dječjeg tjedna koji će započeti 2. listopada i trajati do 8. listopada, a ovu smo godinu posvetili obilježavanju Europske godine vještina! 

Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija Saveza društava “Naša djeca” Hrvatske i osnovnih društava te aktivnost posve posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća sve više djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“ (DND).

Trajni ciljevi Dječjeg tjedna su: usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, organizirati u tim danima posebne i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu, pokrenuti nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece, kao i poticati volonterski društveni i stručni rad odraslih s djecom, te i aktivnu participaciju djece u aktivnostima lokalne zajednice i šire.

Informacije i upite o naručivanju plakata, dostavi programa i izvješća o aktivnostima slobodno ostavite na e-pošti: karolina@savez-dnd.hr (kontakt osoba: Karolina Grgić). Više informacija o obilježavanju Dječjeg tjedna naći ćete u smjernicama: Dječji tjedan 2023.

Veselimo se zajedničkoj suradnji i objavi Vaših bogatih i raznovrsnih programa kojima ćete obogatiti aktivnosti s djecom i za djecu u svojim lokalnim sredinama!

Foto: Roberta Ribarić, DND Jastrebarsko, fotografije nastale u okviru projekta “Sa STEMom raSTEMo”