Blog

DJEČJI TJEDAN U PLETERNICI

I ove godine, u Pleternici, upriličen je bogat program Dječjeg tjedna.

U ponedjeljak, uz već tradicionalnu povorku i iskazivanje dječjih želja putem transparenata, otvorili su svečano Dječji tjedan te dan proveli u raznim igrama, ali i održali prvu sjednicu 5. saziva Dječjeg gradskog vijeća Grada Pleternice na kojoj su prisustvovali gradonačelnica Antonija Jozić i njen zamjenik Domagoj Katić.

U utorak djeca mlađe dobi, vrtićke i školske, uživali su u dječjim predstavama Gradskog kazališta Požega Drvo bajki, koju su na poklon dobili od svoga Grada. Istog dana, osim predstave, djeca su uživala u animiranom filmu, dok su se odrasli i oni malo stariji družili oko teme Što mogu dalje činiti da bi život djece na području Pleternice bio još kvalitetniji. Bila je to naj akcija Dječjeg gradskog vijeća koja je okupila predstavnike grada, odgojno-obrazovnih ustanova, predstavnike raznih udruga i brojne roditelje s kojima su razmjenjivali ideje, dogovarali suradnju za nove projekte i akcije.

U srijedu u gradskoj knjižnici dječje udruge i gosti su pokazali svoj rad te je velik broj djece uživao u pričaonici, igranju igrica na tabletima, plesanju u KUD-u Orljava, ali i družio se s volonterima iz inozemstva koji su nas posjetili iz Eko centra Latinovac, dok je u prijepodnevnim satima gradonačelnica Antonija Jozić darivala je novorođenu djecu.

Četvrtak je bio dan za roditelje koji su sudjelovali na predavanju o zdravoj prehrani predškolaca i lošem držanju kod djece koje su proveli nutricionistica Ariana Penava i fizioterapeut Luka Dokozić.

Petak  je bio rezerviran za druženje baka i djedova s vrtićkom djecom, ali ove godine u DV Tratinčica gdje su bake i djedovi posjetili djecu koja su im pripremila kratak program.

U subotu održan je dječji sajam na kojem su se predstavile dječje udruge, ali i brojni nastupi djece koja su svoje talente nizala cijelo prijepodne. Održana je i radionica izrade nakita za djevojčice čime je obilježen njihov dan.

Nedjelja, inače uspavana, ovaj puta bila je popunjena izletom u prirodu, na otvorenje izvora Brizna i Draginec, gdje su se djeca i roditelji družili.