Blog

ODRŽANA 21. SMOTRA DJEČJEG STVARALAŠTVA U POREČU

Poreč je ovoga vikenda preplavilo oko 250 djece iz 20 Društava Naša djeca , članova Saveza DND-a iz čitave Hrvatske. S voditeljima radionica u kojima crtaju, plešu, recitiraju, pjevaju, glume… došli su na jednom mjestu pokazati što su naučili od posljednjeg susreta u Našicama.

Delegacije su došle iz svih krajeva Lijepe naše, i to iz: Bakra, Čakovca, Čazme, Karlovca, Koprivnice, Kutine, Križa, Lekenika, Našica, Ogulina, Požege, Pule, Rajića, Ravne Gore, Stubičkih Toplica, Šibenika, Tuhelja, Umaga, Varaždina, Zaboka.

DND Poreč potpomognut Gradom Porečem i Pučkim otvorenim učilištem otvorio im je vrata Porečkog kazališta, a zahvaljujući porečkim obiteljima djeca su boravila kod svojih vršnjaka. Pozornica im je bila dovoljno velika, ali vremena je uvijek premalo, kada treba sažeti sve što znaš. Međutim, smotre koje od 1996. godine organizira Savez, svake godine u drugom gradu, nemaju natjecateljski karakter. Cilj je da djeca opušteno pokažu najbolje što znaju, a članovi stručne komisije Ksenija Rožman, Desanka Virant, Sanja Pančevski Tich, Marina Dželalija i Eugen Vrzić nakon toga razgovaraju s voditeljima, daju im savjete, pohvale dobro i kreativno ispunjavanje slobodnog vremena djece.

Smotra je počela izložbom u Maloj galeriji POUP-a u 18:30 u kojoj su izloženi dječji radovi iz 10 DND-a, uključujući porečki. Izložbu je postavila Marina Dželalija uz pomoć volontera i volonterki DND-a, a otvorio Eugen Varzić. Otvaranje Smotre posebno su ukrasila djeca iz porečke Osnovne škole Poreč, Talijanske osnovne škole Bernardo Parentin, Umjetničke škole i Udruge mladih USB. Goste smotre su pozdravili dopredsjednica DND-a Poreč Divna Radola, porečki gradonačelnik Loris Peršurić, zamjenica istarskog župana Sandra Čakić Kuhar i dopredsjednica Saveza DND Sanja Škorić. Na pozornicu 21. smotre je izašlo 20 DND-a koji su se predstavili s 27 točaka, a u nedjeljnom, revijalnom dijelu nastupilo je njih 11 i još su jednom posijali radost u publici. Na zatvaranju su okupljene pozdravili predsjednica DND-a Poreč Sonja Kotur Lovreković i tajnica DND-a Snježana Lehman.

Ukupno je na organizaciji i izvedbi smotre sudjelovalo oko 650 odraslih i djece, a DND Poreč potpomognut Savezom društava “Naša djeca” Hrvatske sve je to proveo glatko. Donatori i sponzori koji su pomogli iznijeti domaćinstvo smotre: Valamar, Plava laguna, Turistička zajednica grada Poreča, Vita leva i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

Vikend u Poreču prštao je dječjom energijom, te zahvaljujemo obiteljima koje su ugostile djecu, Pučkom otvorenom učilištu, vrijednim volonterkama i volonterima te svima iz DND-a Poreč na odlično odrađenom domaćinstvu 21. Smotre dječjeg stvaralaštva.