Blog

DJEČJI TJEDAN U TUHLJU

Društvo “Naša djeca” Tuhelj  u suradnji s Osnovnom školom Lijepa naša obilježio je Dječji tjedan od  5. do 11. listopada. Tjedan je započeo okupljanjem učenika i učitelja na školskom  igralištu. Predsjednica DND Tuhelj i ravnateljica škole Snježana Romić pozdravila je djecu i učitelje. Djeci je zaželjela puno aktivnosti i druženja, aktivno sudjelovanje u životu i radu škole i lokalne sredine. Učiteljima je čestitala Dan učitelja uz želju za puno strpljenja u radu s djecom. Izgovoren je tradicionalni moto „Ljubav djeci prije svega“, i poruka „Odrasli, imajte u vidu i naše prijedloge!“ te je otpjevana pjesma „Kad si sretan”.

U srijedu 7. listopada u OŠ Lijepa naša bio je zanimljiv i neobičan dan. Učenici i djelatnici škole zamijenili su svoje uloge. Neki od ciljeva ovakvog dana bili su: upoznavanje učenika sa zanimanjima vezanim za školu, upoznavanje težine poslova koji se obavljaju u školi i učenje o odgovornosti i povjerenju Učenici su tako dobili priliku održati dio ili cijeli školski sat, biti ravnatelj i školska kuharica na jedan dan, a učitelji su se vratili u školske klupe! Djeca su ozbiljno i odgovorno preuzela obveze te uvidjeli koliko su zahtjevni i složeni poslovi koje obavljaju.

U prostorijama općine zamjenik načelnika Mladen Hercigonja primio je predstavnike Vijeća učenika, Dječjeg vijeća i Dječjeg foruma. Djeca su s načelnikom provela sat vremena u razgovoru te postavila brojna pitanja od važnosti za djecu. Djeca su uočila problem javne rasvjete u nekim selima te izjavila da se osjećaju nesigurno kad se u kasnim poslijepodnevnim satima kad padne mrak moraju vraćati kući s nekih aktivnosti. Dali su prijedloge za organiziranje mjesečnih druženja djece u radionicama, uz gledanje filmova, sportske aktivnosti i slično. Raspisani su izbori za novi saziv Dječjeg vijeća.