Blog

DND OPATIJA DOBITNIK GODIŠNJE NAGRADE PGŽ-a

Povodom Dana Primorsko-goranske županije u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku održana je svečana sjednica Županijske skupštine na kojoj su dodijeljene nagrade i priznanja Primorsko-goranske županije.

Ove godine nagrada za životno djelo pripala je Ivanu Pavačiću, a dobitnici godišnje nagrade su Gordana Nikolić, Goran Filipec i Udruga Društvo “Naša djeca” Opatija. Dobitnici posebnog priznanja Primorsko-goranske županije su Mirjana Diminić i Policijska uprava primorsko-goranska.

1

Društvu „Naša djeca“ Opatija dodijeljena je nagrada za izniman doprinos i postignuća u promicanju dječjih prava i dječje participacije te podršku razvoju civilnog društva i volonterstva.  U 2015. godini udruga je provodila mnogobrojne projekte i programe s djecom i za djecu, u koje je bilo uključeno preko dvije tisuće korisnika, a kruna rada u 2015. godini je svjetska nagrada organizacije Child and Youth Finance International (CYFI) u kategoriji vodstvo u civilnom društvu, gdje je opatijski DND kao predstavnik Hrvatske izabran u finale uz Veliku Britaniju, Tursku i Južnu Afriku te mu je u Domu lordova u Londonu 10. prosinca 2015. dodijeljeno prestižno priznanje. Dodjela nagrada promovirala je najuspješnije pojedince, državne institucije, financijske organizacije i udruge iz cijelog svijeta koje su radile na edukaciji i poboljšanju financijske uključenosti djece i mladih.

Društvo „Naša djeca“ Opatija svakodnevno radi za dobrobit djece te doprinosi boljem i ljepšem životu djece, a uzorni rad ogleda se u mnoštvu konkretnih, i za razvoj i odgoj djece izuzetno značajnih aktivnosti, naročito u području dječjih prava i dječje participacije te organiziranja korisnog provođenja slobodnog vremena djece. Iniciranje, ostvarivanje i postizanje navedenih i još mnogih drugih rezultata za primjer su i pohvalu, kao i rad članova i suradnika DND-a te volontera koji s nepresušnim entuzijazmom djeci daruju svoje znanje, iskustvo i vrijeme.

2