Blog

DND RADOBOJ I SAVJET MLADIH U BORBI PROTIV OVISNOSTI

Društvo Naša djeca Radoboj i Savjet mladih Općine Radoboj zajednički su organizirali predavanje na temu „Mladi i ovisnost“. Predavanje su održali terapeut Goran Lisac, i štićenik Davor Rupe, iz komune „Moji dani“ iz Đurmanca. Predavanju su prisustvovali 7. i 8.razredi OŠ Side Košutić i članovi Savjeta mladih iz Gornje Stubice. 

Na predavanju je rečeno da je svaka ovisnost opasna, svaka od njih uništava čovjeka. Ovisnici ne uništavaju samo sebe i svoj život. Najviše pate obitelji i osobe bliske njima. Droga samo stvara nerealnu sliku o životu. Najveći problem je trenutak u kojem ovisnik postaje svjestan da se mora liječiti. Neke osobe do tog trenutka niti ne dođu, a neki shvate tek kad ostanu sami, kad ih svi napuste.

 Mladi se najčešće prvo susreću sa alkoholom i cigaretama radi „prihvaćenosti“ u društvu. Alkohol je najviše zastupljen u našem podneblju, ali, nažalost i najprihvatljiviji. Štićenik Davor Rupe je nekoliko puta naglasio djeci da budu ono što jesu. Neka se ne mijenjaju radi nekoga samo da budu prihvaćeni. Neka se ne uspoređuju sa drugima i neka nikada ne podliježu utjecajima drugih.