Blog

DRUŠTVA “NAŠA DJECA” OBILJEŽAVAJU SVJETSKI DAN NEPUŠENJA!

“TKO PUŠI,  ZDRAVLJE RUŠI”  je slogan kampanje kojim će se obilježiti Svjetski dan nepušenja, 31. svibnja u sklopu projekta Saveza društava Naša djeca  “Budi NEovisan – prevencija ovisnosti u predškolske i osnovnoškolske djece u lokalnoj zajednici”.

Kampanja je zamišljena na način da djeca zajedno s odraslima u subotu, 31. svibnja u prijepodnevnim satima od 10-12 sati na nekom javnom mjestu u gradu/općini (trg, glavna ulica, šetalište, tržnica, park i sl.) podijele voće s porukom: “Tko puši, zdravlje ruši“.

Na taj način će se povezati tridesetak gradova i općina diljem Hrvatske u zajedničkoj incijativi u kojoj će se u isto vrijeme dijeliti prolaznicima voćke s porukama,  a po mogućnosti upravo onima koji puše na ulici ili u okolnim kafićima.

Vjerujemo da će ova inicijativa djece i odraslih imati odjeka među građanima diljem Hrvatske te da će se time unaprijediti njihovo zdravlje.

Veselimo se zajedničkoj akciji i zahvaljujemo svim volonterima i djeci koja će biti dio ovog događanja, svim lokalnim sponzorima i donatorima na doniranom voću kao i Pokupčanki d.o.o. na donaciji čačkalica :)!