Blog

POZIV NA ZAVRŠNU PRIREDBU “BUDI NEOVISAN”

Dragi prijatelji djece i mladih,

pozivamo Vas da u subotu 31.5.2014., na Svjetski dan nepušenja, dođete u Opatiju gdje će se održati priredba kojom će se predstaviti sve aktivnosti koje su se provodile u okviru projekta “Budi Neovisan” – projekta prevencije ovisnosti koji provodi Savez društava “Naša djeca“ Hrvatske u suradnji s Društvima Naša djeca pod nazivom “Budi neovisan“ uz financijsku potporu Ministarstva socijalne politike i mladih. Tako će se predstaviti izložba radova na temu prevencije ovisnosti, radionice forum-kazališta, parlaonice i juicy projekta kojeg su provodila Društva “Naša djeca” diljem Hrvatske, a promovirat će se i kampanja za prevenciju ovisnosti o drogama te video spot namijenjen djeci i mladima, kojim se želi promovirati drugačiji način zabave i izbor zdravih i pozitivnih aktivnosti.

Osim priredbe Društvo “Naša djeca“ Opatija u okviru projekta „Kreativnošću do zdravlja“, uz financijsku potporu Ministarstva socijalne politike i mladih Republike Hrvatske, organizirat će “Maraton za zdraviji život“ s ciljem podizanja javne svijesti o važnosti prevencije u borbi protiv raznih oblika ovisnosti u djece i mladih i promoviranje zdravih stilova života. Sudionici Maratona bit će djeca – predškolske, osnovnoškolske i srednjoškolske dobi iz cijele Hrvatske, djeca s teškoćama u razvoju, mame, tate, none i nonići i svi ljudi dobre volje.

Nakon Maratona u 10,00 sati  očekuje nas zabavni program uz ples i zabavne natjecateljske igre ispred Sportske dvorane Marino Cvetković. Voditelji programa bit će Mario Lipovšek Battifiaca, Antonia i Ivan. Glavni simbol cijelog događanja će biti jabuka – kao simbol zdravlja – te će i sve igre biti vezane uz jabuke, a posjetiteljima će se dijeliti jabuke sa zdravim porukama. Ujedno će se u dijeljenje jabuka uključiti i ostala Društva „Naša djeca“ diljem Hrvatske koja će točno u 12 sati građanima diljem Hrvatske podijeliti jabuke.

budi neovisan-priredba-poziv

Ovim putem se ujedno zahvaljujemo Monomediji d.o.o. za izradu jingla i promociji projekta ‘Budi NEovisan’ diljem RH. Monomedia d.o.o. bavi se razvojem i integracijom cjelovitih tehnoloških rješenja usmjerenih prema iskorištavanju svih potencijala internet tehnologija.

logo_monomedia