Blog

DRUŠTVO NAŠA DJECA OGULIN NA 18. DJEČJEM KARNEVALSKOM KORZU U OPATIJI

Po 18. puta gostoljubive ulice Opatije, doista bajne i čarobne, ugostile su razdragane i bezbrižne maskirane skupine najmlađih iz svih krajeva lijepe naše Hrvatske i Slovenije.

Sa svih strana stizali su mališani, maskirani, razigrani, nasmijani. Preko dvije tisuće mališana u 35 karnevalskih grupa iz Opatije i okolice, Rijeke, Viškova, Ptuja, Buzeta, Vinkovaca, Rijeke, Ljubljane, Šenkovca, Matulja, Grobnika, Čavli, Čakovca, Pule, Novske, Vodnjana, Marije Gorice, Bjelovara, Zaprešića i Ogulina, sigurnom rukom vodile su njihove tete, nastavnice, voditeljice, mame i tate. Sve u hodu i skakutanju popravljali su se nabori na haljinicama, otvarali šareni suncobrani, pritezale mašnice u kosi. Zrakom su lepršali šareni papirići, a vesela glazba sa zvučnika na nekoliko pozornica pozivala je na ples i rastjerivala sive oblake, koji nisu željeli ispustiti svoje kaplje i rastjerati veselu rijeku radosti i mladosti s ulica Opatije.

I ove je godine Društvo Naša djeca Ogulin, prihvatilo poziv domaćina i postalo jedan od ponosnih sudionika dječjeg međunarodnog karnevalskog korza. Dječju maskiranu skupinu udruge Društva Naša djeca predvodile su elegantne i prelijepe članice seniorskog i juniorskog tima Ogulinskih mažoretkinja. Mali kazalištarci grupe Jaglac predstavili su Ogulin predivnim kostimima likova iz bajki Ivane Brlić Mažuranić, a kako bi to bilo da s njima ulicama Opatije nije koračala i sama Ivana razdragano odmahujući brojnoj publici. Pravo oduševljenje u publici izazvale su nasmijane i vesele Klečke vještice.

Poseban doživljaj maskirane parade je bio kada se s pozornica pozdravljalo našu skupinu, čestitajući 20. obljetnicu Ogulinskih mažoretkinja, a lijepu priču o našem gradu bajke, pristojno i ponosno su ispričali njegovi najmlađi, svatko na svoj način prezentirajući svoj lik.

Nakon šetnje u maskiranoj paradi ulicama Opatije i slikanja uz more na Slatini, trebalo je odmoriti umorne nožice. Za sve maskirane predstavnike Ogulina na 18. karnevalskom korzu organizirana je okrepa u restoranu McDonaldsa na Vratima Jadrana pored Opatije. Puni dojmova, umorni, ali sretni članovi Društva Naša djeca Ogulin, doputovali su kući, s još jednog gostovanja, na kojem su na poseban način ispričali lijepu priču o svojemu gradu.